Birçok şehirde esnaf bu hafta sonu, hatta daha önce kapılarını yeniden açmayı planlıyor. Yeni kabinenin Sağlık, Refah ve Spor Bakanı Ernst Kuipers (D66) ise esnafa “kurallar bir sebep için var.” diyerek seslendi ve kurallara uymamanın krizi artıracağına dikkat çekti.

Geçici hükümet tarafından yılbaşından önce alınan korona kuralları kapsamında zorunlu ihtiyaç dışında satış ve hizmet veren tüm işletmeler için kapanma kararı alındı. Bu kararlarda açık arayan dükkan sahipleri ise farklı yöntemlere başvurmaya başladı. 

Bazı dükkanlarda normalde satılmayan tuvalet kağıdı gibi ürünler satılırken, spor salonu veya kuaförler gibi diğer işletmeler de farklı yöntemler geliştirmeye başladı. 

Bu gelişmeleri değerlendiren Sağlık Bakanı  Ernst Kuipers basına yaptığı açıklamada, işletme sahiplerinin bu kurallardan bunaldığını anladığını ancak kuralların yok yere konmadığını dile getirdi. Kuipers, korona krizinin ‘herkesin kendi yolunu seçmesi ve kurallara uymaması’ durumunda daha da kötüleşeceğini vurguladı.

Kuipers herkesin korona öncesi dönmeyi çok istediğini bildiğini belirtirken, “ancak gerçek şu ki bu mümkün değil” dedi.

Covid-19’un Omicron varyantının bulaş hızının çok yüksek olduğunu belirten Kuipers, bu durumun kısa süre içinde daha fazla kişinin hasta kalmasına neden olabileceğini ve sektörlerde tıkanmaya yol açacağını düşündüğünü dile getirdi.

OMT’nin bu hafta hazırladığı son korona raporu, bugün yapılacak Catshuis görüşmelerinde ele alınacak. Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Ernst Kuipers önümüzdeki dönem uygulanacak yeni korona tedbirlerini Cuma günü yapılacak basın toplantısında kamuoyu ile paylaşacak.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU