Bu hafta sonundan itibaren kafe, restoran ve bar gibi catering sektörü, etkinlikler, festivaller, konserler, sinema ve tiyatro salonları ve profesyonel spor yarışmalarının girişlerinde zorunlu olarak Korona Giriş Belgesi kontrolü yapılması gerekiyor. 

Bu kontrolleri her işletme kendisi yapmak zorunda ancak, yeterli imkanı olmayan işletmelere belediyeler destek verecek. Bir araştırmaya göre, bazı işletmeler halen daha bu kontrolleri yapmak zorunda olduğunun farkında bile değil.

Bugün yapılan kabine toplantısı sonrası bir açıklama yapan Adalet Bakanı Grapperhaus, bu kurala uymayan veya kuralı düzgün uygulamayan işletmelere önce uyarı yapılacağını, kural ihlalinin devam etmesi halindeyse işletmeyi kapatmaya kadar varabilecek ceza verileceğini söyledi.

Bakan, bu hususta belediyelerin girişimcilere yardımcı olabilmeleri için kabinenin, 45 milyon euro bütçe ayırdığını hatırlatarak, "Kurala uymamanız halinde, bir noktada kapatılacaksınız." şeklinde sert konuştu.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU