Konut kiralama platformu Pararius'tan alınan rakamlara göre Amsterdam başta olmak üzere Hollanda’nın beş büyük şehrindeki özel konut kiraları ciddi şekilde artış gösterdi. Pararius direktörü bu artışın, kiralık konut arzındaki azalmadan da kaynaklandığını dile getirdi.

Elde edilen verilere göre Amsterdam’da kiralar bir yıl önceye göre yüzde 10,9 oranında arttı. Başkentte bir ev kiralamak isteyen kiracılar metre kare başına aylık 25,75 euro ödemek zorunda kalıyor.

Diğer şehirlere bakıldığında 2022 yılının son çeyreğindeki kira bedelleri bir yıl öncesine göre Den Haag’da yüzde 5,9, Eindhoven’da yüzde 6,7 ve Rotterdam’da ise yüzde 2,3 arttı. Utrecht'te özel sektörde kiralık bir ev için geçen yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 1 artışla, aylık metrekare başına 19,30 euro ödenmesi gerekiyordu. 

Pararius'un direktörü Jasper de Groot'a göre, Amsterdam ve Rotterdam gibi büyük şehirlerde evini kiralamak isteyen kişilerin sayısının düştüğünü belirtti. De Groot  piyasadan aldığı sinyallere göre özel sektördeki konut sahiplerinin “kiralamanın artık karlı olmayacağını” düşündüğü için evini satmaya yöneldiğini dile getirdi. 

De Groot kiralık konut arzındaki bu düşüşün kiraların ciddi şekilde artmasına yol açtığını belirtti.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Marco D'Abramo - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.