Merkezi İstatistik Bürosu CBS konut fiyatlarında rekor artış olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz ay konut alan vatandaşlar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,3 oranında daha fazla ödeme yapmak zorunda kaldı. Bu artış, Temmuz 2022’deki rekor seviyeye yaklaşıldığı anlamına geliyor.

Temmuz 2022'de fiyatlar, konut piyasasındaki benzeri görülmemiş sıkışıklık ve gelişen ekonomi nedeniyle rekor seviyelere ulaşmıştı. Daha sonra düşüşler yaşansa da geçen yılın ortasından bu yana fiyatlar yeniden yükseliyor ve potansiyel alıcılar istenen fiyatın da üzerinde ödeme yapmak zorunda kalıyor.

Geçen yıl 73 binin üzerinde konut inşa edilmiş olsa da piyasadaki açığı kapatmaya yetmiyor. Tahminlere göre şuanda Hollanda'da neredeyse 400 bin konut açığı bulunuyor.

Ortalama fiyatlar 400 binin üzerinde
CBS rakamlarına göre Şubat ayında ortalama konut fiyatı 427.279 euro civarında oldu. Bu miktar Ocak ayına göre yüzde 1 daha yüksek olmasına rağmen, geçen yıla göre oldukça yüksek.

Tapu Kadastro’dan yapılan açıklamada bu yılın ilk iki ayında, bir önceki yıla göre yüzde 13'ün üzerinde bir artışla 28 262 konut satışı yapıldı. Sadece Şubat ayında 13.810 konut satışı gerçekleşti. Bu rakamlar sadece mevcut evleri kapsamakta, yeni inşaatları içermemekte.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Türkiye'de yabancı plakalı aracı ile uzun süre kalacak gurbetçiler için rehber Türkiye'de yabancı plakalı aracı ile uzun süre kalacak gurbetçiler için rehber

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.