Corona virüsü etkisini halen tehlikeli bir şekilde sürdürürken Hollanda'da bu konuda bilgi sahibi olmayan kimse kalmasın diye elinden geleni yapıyor.

Hollanda Kızılhaç yetkililerinden edinilen bilgilere göre Hollanda'da yaşayan herkesin (oturumu olsun olmasın) aşı olma hakkının olduğu ve detaylı bilgi almak istediklerinde kendi ana dillerinde bilgilendirmenin yapılacağı belirtildi.

Türkçe bilgilendirme hattının hizmete girdiğini belirten yetkililer özellikle ülkede yaşayan ancak oturum ve haklara sahip olmayanları da düşündüklerini ve her insan gibi onlarında aşılanma haklarının var olduğunu duyurmak istediklerini belirttiler.

Whatsapp’tan direkt olarak 0648158053 numara üzerinden iletişime geçilebileceğini belirten Hollanda Kızılhaç Türkçe Bilgilendirme Hattı sorumlusu Gülşen Berk bu hizmetin Hollanda da yaşıyor olsa da Hollandacayı yeterli düzeyde bilmeyenler için çok faydalı olacağını belirtti.

Gülsen Berk "Hollanda'da yaşayan Türk vatandaşlarımızı Corona ve Aşı konularında bilgilendirmek, kafalarında oluşan yanlış düşünceleri dağıtmak için Hollanda Kızılhaç kurumu tarafından oluşturulan bu bilgilendirme hattımızı herkes rahat ve güvenle kullanabilir. Burada yapılan konuşmalar hiçbir şekilde bir başka kurum ile paylaşılmayacaktır. Hollanda da yaşamak için gerekli evrakları olmayanlar bile bu hizmetten faydalanarak ücretsiz şekilde aşı olabileceklerdir."dedi.

Telefon ve Whatsapp hizmetlerinden faydalanamayan Türk vatandaşları ayrıca Hollanda Kızılhaç tarafından Türklere özel olarak hazırlanan www.rodekruis.nl/turkish web adresinden de gerekli bilgileri edinebilirler.

KIZILHAÇ NEDİR

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi; Görevi din, inanç, dil, ırk, toplumsal sınıf veya politik görüş farkı gözetmeksizin insan hayatı ve sağlığını korumak, insan varoluşunun saygı görmesini sağlamak, insanların acı çekmesini önlemek ve acılarını dindirmek olan uluslararası bir insani harekettir.

Amaç: İnsani yardım

Tür: STK, Kâr amacı gütmeyen kuruluş

Kuruluş tarihi: 1863, Cenevre, İsviçre

Hizmet bölgesi: Dünya geneli

Genel merkezi: Cenevre, İsviçre

Kurucuları: Henry Dunant, Guillaume Henri Dufour, Gustave Moynier, Louis
Appia, Théodore Maunoir

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın