Rutte, NATO liderliği için Erdoğan’ın desteğini aldı Rutte, NATO liderliği için Erdoğan’ın desteğini aldı

Kamu yayıncısı NOS tarafından yapılan bir araştırma, Hollanda’da isteyerek vazektomi (kısırlaştırma ameliyatı) geçiren genç erkeklerin sayısının arttığını gösterdi. Yılda yaklaşık 500 erkeğe vazektomi uygulanıyor. Bu kişilerin yaşları 35 ila 40 arasında, ancak üroloji uzmanlarına göre 30 yaş ve altında da kısırlaştırma ameliyatı geçirmek isteyenler bulunuyor.

Erkeklerin kısırlaştırmayı isteme nedenleri farklılık gösteriyor. En büyük grubun çocuk istemeyen (Örneğin daha önceden baba olmuş vb.) kişilerden oluştuğunu belirten uzmanlar bazı bireylerin ise eşlerinin üzerindeki doğum kontrolü baskısını kaldırmak için tercih ettiğini söylüyor.

Kliniklerden alınan bilgiye göre kısırlaştırmayı isteyen erkekler arasında yeni bir grup ortaya çıktı. Bu yeni gruptakiler özellikle iklim krizi, savaşlar ve genetik hastalıkların aktarılması gibi nedenlerle çocuk sahibi olmak istemiyorlar.

Kısırlaştırma ameliyatı geçirmek isteyenler aile hekimlerine, hastaneye ya da uzman kliniğe başvurabiliyor. Doktorlar 30 yaşın altındaki erkeklerde bu işlemi yapıp yapmamakta serbest, ancak ürologlar için hazırlanan bir kılavuzda risk faktörlerinden bahsedilmekte. Özellikle 30 yaşın altındaki veya ilişkisi olmayan erkeklerin bu işlemden pişman olma olasılığı daha yüksek. 

Araştırmaya göre, kişinin yaşı ne kadar gençse, vazektomi sonrası pişmanlık duyma olasılığı o kadar yüksek. Erkeklerin yaklaşık yüzde 2 ila 6'sı daha sonra bu kararı tekrar gözden geçiriyor. 25 yaşın altındaki erkeklerin yüzde 11'i daha sonra pişmanlık duyuyor.

Vazektomi nedir?
Erkeklerde vazektomi, sperm kanallarının kesilmesi, bağlanması veya mühürlenmesi ile uygulanan cerrahi bir doğum kontrol yöntemidir. Uygulama lokal anestezi yolu ile yapılır. 
©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.