Koronavirüs salgını sebebiyle son üç yıldır düzenlenemeyen Kırmızı Lale Film Festivali kapılarını sinemaseverlere açtı. Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünün desteğiyle düzenlenen festivalin açılışı Rotterdam kentinde yapıldı.

Açılışta, Türkiye'nin seçilmiş ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan'ın hayatını anlatan "Leyla Hanım" filmi gösterildi. Filmin yönetmeni İlke İşisağ da festivale çevrim içi katılarak seyircilerin sorularını yanıtladı.

15 Ekim'e kadar sürecek festival kapsamında Rotterdam, Amsterdam ve Deventer kentlerinde 9 Türk filmi gösterilecek.

8. Kırmızı Lale Film Festivali 
Festival bu yıl bir anımsatma faaliyeti olarak düzenleniyor ve 2023 yılı Mayıs ayında yapılacak 9. Kırmızı Lale Film Festivali ile yeniden eski tarihlere ve eski konsepte dönmeyi hedefliyor. 

Festival bünyesindeki filmler bu yıl; Amsterdam Merkez Kütüphanesi OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam), Amsterdam LAB 111 sinema kompleksi, Rotterdam Merkez Kütüphanesi (Centraal Bibliotheek Rotterdam), Rotterdam Klooster gösteri merkezi ve Deventer Mimik Film Theater’da seyircilerle buluşacak. 

Alzheimer hastalığına özel vurgu
Bu yıl gösterime girecek filmlerden biri olan Canan Ergüder’in oynadığı “Sadan Hanım” filmi Artık çağımızın hastalıklarından sayılan Alzheimer hastalığının son evrelerinde olan, yaşlı bir kadının hikayesini anlatıyor. Özel olarak Alzheimer hastalığına yönelik 13 Ekimde Rotterdam Klooster salonunda düzenlenen film gösteriminde yönetmen Göksel Gülensoy da salonda bulunacak ve izleyicilerin sorularını yanıtlayacak. Aynı saatlerde Hollanda Alzheimer Derneği adına Süreyya Polat’ta bir sunum yapacak. 

Filmler, Seanslar ve gösterim salonları
8. Kırmızı Lale Film festivalinin programı şu şekilde:

Deventer – MIMIK Film Theater en Café
8 Ekim Cumartesi 
14.30 Sadan Hanım
16.00 Şeyh Bedrettin
18.15 Sabırsızlık Zamanı
20.30 Omar ve Biz

9 Ekim Pazar
14.30 Leyla Hanım
16.00 Af
18.15 Üç Yol
20.30 Ceviz Ağacı

Rotterdam 
9 Ekim Pazar- Verzamelgebouw 't Klooster

18.00 Şeyh Bedrettin
20.30 Omar ve Biz

13 Ekim Perşembe- Verzamelgebouw 't Klooster
13.00 Sadan Hanım

Amsterdam
9 Ekim Pazar – OBA

14.00 Leyla Hanım
16.00 Sadan Hanım

15 Ekim Cumartesi LAB 111
18.30 Ceviz Ağacı
20.30 Bağlılık Hasan

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.