Rotterdam’a bağlı Rijnmond bölgesindeki Caland Kanalı'na küçük bir uçak düştü. Uçaktaki iki kişinin muhtemelen öldüğü belirtildi.

Pazar günü akşam üzeri Rotterdam kentine bağlı Rijnmond bölgesindeki Caland Kanalı'na küçük bir uçak düştü. Yapılan yoğun arama çalışmalarından sonra, uçakta bulunan iki kişinin kazadan sağ kurtulma şansının bulunmadığı belirtildi. 

Düşen uçaktaki kişilere henüz ulaşlamamış olsa da Rotterdam Rijnmond Güvenlik Bölgesi sözcüsü Pazartesi sabahı NU.nl'ye yaptığı açıklamada, bu tür kazalarda kazadan sonraki ilk saatin 'altın saat' olarak değerlendirildiğini ve kazazedeleri bulma açısından hayati önem taşıdığını aktardı.

Sözcü henüz düşen uçaktaki iki kişiye ulaşılamadığını ve bu kişilerin muhtemelen hayatını kaybettiğini açıkladı.

Pazar günü saat 19:00 sularında meydana gelen kaza sonrasında, Rotterdam-Rijnmond Güvenlik Bölgesinden yapılan ilk açıklamada, uçağın Almanya'dan Fransa'ya seyahat halindeyken düştüğü ve içinde iki kişinin olduğu belirtildi.

Derinliği 24 metre olan Caland Kanalı'na düşen uçağın içindekilere arama ekipleri tarafından ulaşılmaya çalışıldığı. 

Kanalda düşen uçağa ait bazı parçalar,  giysiler ve petrol izine rastlandı. Liman şirketinin bir yetkilisi uçağa ait kanat kısımlarının da bulunduğunu aktardı. Olay yerine çok sayıda acil yardım ekibi sevk edildi ve sualtı dronlarıyla da arama yapıldı. 

Uçağın enkazına ulaşma çalışmaları halen devam ediyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın