VVD Partisi lideri ve yeni kabineyi kurmakla görevlendirilen Mark Rutte, bugün verdiği basın toplantısında yeni kurulacak bakanlıklar ve bazı bakanlıklara atanacak olan Devlet Bakanları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Rutte yeni kurulacak bakanlıkların isimlerini şu şekilde olduğunu dile getirdi: İklim ve Enerji Bakanlığı, Doğa ve Azot Bakanlığı, Konut ve Mekansal Planlama Bakanlığı, Yoksulluk Politikası, Katılım ve Emeklilik Bakanlığı.

4. Rutte kabinesinde;  Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi’nden (VVD) 8, Demokratlar 66 (D66) partisinden 6, Hristiyan Demokrat Parti’den (CDA) 4 ve Hristiyan Birlik Partisi’nden (CU) 2 bakan bulunacak.

Basın toplantısında; yeni bakanların isimlerinin ve hangi bakanlığın hangi partili tarafından yönetileceğini zaten kendisi tarafından bilindiğini belirten VVD lideri, ancak bu konuda herhangi bir açıklama yapmak istemediğini dile getirdi. 

Değiştirilen ve yeni kurulan bakanlıklar ve bakanlık pozisyonları

  • Yeni Doğa ve Azot Bakanı Tarım Bakanlığı'na ek olarak kurulacak. 
  • Sosyal İşler Bakanlığı'na Yoksulluk Politikası, Katılım ve Emeklilik Bakanı atanacak. Bu bakanlıktaki Devlet Sekreterliği makamı kaldırılacak.
  • Ayrıca Ekonomik İşler Bakanlığı'na Madencilikten sorumlu Devlet Bakanı atanacak. Bu bakan Groningen'deki deprem sorunuyla ilgilenecek. 
  • Şuanda İçişleri Bakanlığı'nda görev yapan ve diğer görevlerin yanı sıra Karayipler'deki yönetimden de sorumlu Devlet Bakanı'nın portföyüne dijitalleştirme de eklenecek. 
  • Eğitim, Kültür ve Bilim Bakanlığı'na ayrıca Kültür ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı atanacak.
  • Konut ve Mekansal Planlama Bakanlığı ve İklim ve Enerji Bakanlığı kurulacak.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU