Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) bugün yayınladığı bir raporla ülkedeki işsizlerin durumunu paylaştı. CBS rakamlarına göre son üç aydır işsizlerin sayısında üst üste artış yaşanıyor. Şubat ayı sonu itibariyle toplam 379 bin kişi işsizdi. Başka bir deyişle her ay ortalama 7 bin kişi işsizler kervanına dahil oluyor.

Hollanda’da doğurganlığı etkileyebilecek kimyasal içeren bu hobi seti geri çağrıldı Hollanda’da doğurganlığı etkileyebilecek kimyasal içeren bu hobi seti geri çağrıldı

CBS’ye göre son üç ayda işini kaybedenlerin yeniden iş bulması bazen daha uzun sürüyor. CBS işsizlik rakamlarındaki artışın ‘Şubat ayında kötüleşen ekonomik tablo’ ile uyumlu olduğunu belirtiyor. 

Genç işsizliği en yüksek seviyede
Özellikle 25 yaş altı gençler arasında işi olmayanların sayısı oldukça yüksek. Bu gençlerin yüzde 8.7'si iş arıyor ancak bulamıyor. Diğer yaş gruplarında bu oran yüzde 3 civarında seyrediyor hatta daha da düşük rakamlar görülüyor.

CBS İşsizlik yardımı (WW) alanların sayısının da arttığını belirtiyor. Şubat ayında, bir önceki aya göre yüzde 4 artışla, 174 bin kişi işsizlik yardımı aldı. Geçen yıl Şubat ayında WW yardımı alanların sayısı 153 bindi.

Tüm yaş gruplarında WW alan kişi sayısı arttı Artış en fazla 15-25 (yüzde 23,9), 25-35 (yüzde 22,0) ve 35-45 (yüzde 18,7) yaş gruplarında gerçekleşti. Bu artış 45 ila 55 yaş (yüzde 10,6) ve 55 yaş ve üzeri (yüzde 3,0) yaş gruplarında biraz daha az oldu.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.