Rotterdam Polisi Çarşamba günü yazılı bir açıklama yaparak, 2,5 yıl önce ırkçı ifadeler kullanan polis memurunun Yabancılar Polisi departmanında görev yapmayacağını duyurdu. Açıklamada, polis memurunun atamasının uygun olmadığı kararına varıldığı ifade edildi.

Açıklamada; sözü edilen polis memurunun atamasının oluşturduğu etkiye “daha fazla dikkat edilmesi" gerektiği vurgulanırken, Rotterdam Polis Şefi Fred Westerbeke’nin “Atama için destek yetersiz görünüyor ve bu nedenle meslektaşlarımız arasında ve toplumda neler yaşandığını yeterince dikkate almadık. Aynı zamanda herkes ikinci bir şansı hak ediyor. Meslektaşımızla birlikte kendisine nasıl uygun bir çalışma ortamını bulabileceğimize bakacağız.” sözlerine de yerildi.

Bu hafta pazartesi günü Algemeen Dagblad gazetesinde yer alan haberde, 2020 yılında Dordrecht kentinde gerçekleşen bir olayda, polise tepki gösteren bir semt sakinine ırkçı ifadeler kullandığı tespit edilen ve bu olayla ilgili yargılanarak para cezası alan bir polis memurunun, Rotterdam Polis Teşkilatına bağlı Yabancılar Polisi departmanına yönetici olarak atandığı bildirilmişti.

Kamuoyunda yoğun tartışmalara neden olan bu atama hem siyasi çevrelerde hem de sosyal medyada büyük tepki çekti.

Hollanda Ayrımcılık ve Irkçılıkla Mücadele Ulusal Koordinatörü (NCDR) Rabin Baldewsingh de, bir radyo programında verdiği demeçte, atamaya “aşırı derecede” şaşırdığını belirterek, "Böyle bir şeyin mümkün olmasını garip buluyorum. Bununla polis teşkilatında bir norm eksikliği olduğunu fark ediyorum.” İfadelerini kullanmıştı.

Yabancı uyrukluların kimliklerini ve oturum haklarını araştıran Yabancılar Polisi, insan kaçakçılığı ve kimlik dolandırıcılığı gibi suçlarla ilgili araştırmalar yapıyor.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş