Algemeen Dagblad gazetesinde yer alan habere göre, 2020 yılında bir mahalle kavgasına müdahale ederken siyahi bir adama ırkçı sözler söylemekten yargılanan ve daha sonra mahkeme tarafından para cezası alan bir polis memuru, Yabancılar Şubesinde yönetici pozisyonuna getirildi.

2020 yılında yaşanan olay, Dordrecht Emniyetinde çalışan 54 yaşındaki polisin karıştığı mahalle kavgasının görüntülerinin ortaya çıkması ile  patlak verdi. Görüntülerde polislerin orantısız şiddet uyguladığı ve tutuklanan kişiye ırkçı sözler söylediği görüldü. Polis, çıkarıldığı mahkemede 250 euro para cezasına çarptırıldı ve hakim bu durumu ağır bir hakaret olarak nitelendirdi.

Irkçı sözlere maruz kalan ailenin avukatı, aynı polisin Yabancılar Şubesine yönetici olarak atanmasını şaşkınlıkla karşıladıklarını belirtti.

Polis teşkilatından yapılan açıklamada, söz konusu polis memurunun ilk etapta Rotterdam’daki Yabancılar Şubesinde 6 ay çalışacağı belirtildi. Görevinin tam olarak ne içerdiği konusunda bir açıklama yapılmadı.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş