Hollanda'da selefiliğin yükselişinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rolü olduğu hakkında ortaya çıkan gizli raporun ardından, aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders Twitter üzerinden açıklama yapmıştı. 

İslam karşıtı ırkçı lider Geert Wilders Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Erdoğan beni Türkiye'de ihbar etti ve orada parmaklıklar ardında olmamı istiyor. Başbakan Mark Rutte, terörist Erdoğan'la mücadele etme ve Hollanda'daki nüfuzunu durdurma zamanı.  Türkiye'yi NATO'dan çıkarma ve Türk büyükelçisini kovma zamanı!" paylaşımı yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter üzerinden yaptığı İngilizce paylaşımda ırkçı lider Wilders'ın fotoğrafını paylaşarak  zeka geriliğinin bir türü olan Embesil (Imbecile) yakıştırmasını yaptı. 

Irkçı lider Wilders, daha önce yine Türkiye düşmanlığı yaparak "Erdoğan sevicileri defolsun gitsin" ifadelerini kullanmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  için defalarca terörist demişti. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU