Hollanda Dijital Altyapı Müfettişliği (RDI) Fransa’da satışı durdurulan ve hakkında yüksek derecede radyasyon yaydığı iddiaları bulunan İPhone 12’nin acil bir halk sağlığı riski taşımadığını belirterek, satışına devam edilebileceği kararını aldı. Satış yasağının şu anda gündemde olmadığını belirtti.

RDI araştırma için, iPhone 12'nin teknik dokümanlarını ve Fransız araştırmasının sonuçlarını inceledi. Buna göre, cihazın kullanımı sırasında bazı durumlarda fazla radyasyon yaydığı görüldü. Apple, cihazın hareketi algıladığında bu durumun düzeleceğini belirtiyor. Ancak RDI’ye göre teknik dokümanların incelenmesi sonucunda, bu mekanizmanın pratikte tüm koşullar altında çalışıp çalışmadığı kesin olarak belirlenemiyor.

RDI'nin bir sözcüsü basına yaptığı açıklamada, herhangi yeni önlemlerin henüz gündemde olmadığını belirtirken, “Şimdi sıra Apple'da ve bekleniyor,” şeklinde ifade kullandı. 

Bu ayın başlarında, Fransız denetleyici ANFR, 2020'de piyasaya sürülen iPhone 12 için geçici bir satış yasağı getirdi. ANFR, sözü edilen telefondaki elektromanyetik radyasyonun, bazı durumlarda Avrupa Birliği normlarını aştığını belirterek, Apple’dan gerekli düzenlemeleri yapmasını istedi.  

Apple’ın istenen bu düzenlemeyi yapmasının ardından, Avrupa denetleyicileri bir araya gelerek iPhone 12'nin tüm gereksinimleri karşılayıp karşılamadığını ve ayrıca hangi takip adımlarının atılması gerektiğini değerlendirecekler. Bu konuda Fransa kurula öncülük edecek. 

ANFR Eylül ayı başında yaptığı açıklamada Avrupa'da bir telefon cepte veya elde tutulduğunda, 4W/kg radyasyon miktarına sahip olması zorunluluğu bulunurken, bu miktarın iPhone 12 model telefonda 5,74 W/kg olduğunu kaydetmişti.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ise Fransa'nın iPhone 12 satış yasağı kararı hakkında Komisyon'a ve üye ülkelere bilgi verildiğini, üye ülkelerin de bu kısıtlamayı incelemek için 3 ay süresi olduğunu açıklamıştı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş