Hollanda Kaçakçılık ve Mali Suçlarla Mücadele Bürosu (FIOD) tarafından yapılan açıklamada, insanlara Covid-19 virüsü bulaştırabilecek materyallerin satışa sunulduğu bir web sitesinin ortaya çıkartıldığı ve bu siteyle ilgili olarak bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

De Telegraaf gazetesinde yer alan haberde “jaikwilcorona.nl” adlı web sitesinin şuanda erişime kapatıldığı aktarıldı. 

Sitede, alıcının kendisine COVID-19 bulaştırabileceği ve fiyatı 33.50 euro olan sözde koronavirüs kiti satıldığı belirtilen haberde, kendi kendine korona virüs bulaştırmak için gerekli olan tüm malzemenin bedeli ödendikten sonra kargo ile gönderildiği kaydedildi. 

Telegraaf haberine göre sözü edilen web sitesinde “Kendinizi enfekte ettikten sonra, GGD'deki bir testte önce pozitif, daha sonra tekrar iyileştiğinizde negatif olacaktır. GGD'den tedavi olduğunuza dair alacağınız bir sertifika  ile aşı olmadan gece hayatına tekrar erişebileceksiniz.” şeklinde bir açıklama olduğu belirtildi.

FIOD gözaltına alınan kişi hakkında dolandırıcılık iddiasıyla soruşturma yürütüleceğini, adamın sattığı ürünlerin gerçekten korona virüs olup olmadığının ise araştırıldığını kaydetti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU