İşçi sendikaları ve işverenler arasında yürütülen İnşaat ve Altyapı toplu iş sözleşmelerinde sektör çalışanları için olumlu bir karar çıktı. Çarşamba günü yapılan son görüşmede taraflar, sektör içinde şimdiye kadarki en büyük ücret artışına onay verdi.

Yaklaşık 110 bin çalışanı etkileyecek yeni toplu iş sözleşmesine göre, önümüzdeki yıl sektör çalışanlarının maaşlarına toplam yüzde 5 zam yapılacak.

Sendika yetkilileri ve işverenler tarafından yapılan açıklamalarda, maaş artışlarının hem işgücü piyasasında yaşanan daralmaya hem de konut sorununa çare olacağı belirtildi.

FNV (Bouwen & Wonen) yetkilisi Hans Crombeen, anlaşmaya varılan yüzde 5’lik artışın şimdiye kadar sektör içerisinde yapılan en yüksek maaş zammı olduğunu belirtti ve “Bu zam, çalışanların geçimlerini sağlamalarını giderek zorlaştıran yüksek enflasyonla uyumlu şekilde artırıldı” şeklinde ifade kulandı.

İnşaat ve Altyapı toplu iş sözleşmesi kapsamındaki çalışanlar 1 Ocak'tan itibaren maaşlarına ek yüzde 2,5 zam alacak. Maaş zammının ikinci kısmı olan yüzde 2,5’lik kısmı ise Temmuz ayında yapılacak.

Foto: Etienne Girardet - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın