Yaklaşık bir yıl önce kurulan ve çocuklara yönelik faaliyetlerde bulunan İnanın Çocuklar Derneği, 6 Şubat depreminden bu yana dur durak bilmeden depremzedeler için çabalıyor. Başta deprem bölgesindeki eksikler için Rotterdam konsolosluğu ile birlikte bağış ve yardım kampanyaları organize eden dernek, zaman içerisinde kendi çabaları ve iş insanlarının destekleriyle de Hatay’daki depremzedeler için bölgeye 115 konteyner yerleştirmeyi başardı.

Dernek şimdi de 7 Mart Salı günü Theater aan de Schie’de düzenlenecek yardım konseri için yoğun mesai harcıyor.

Dernek Başkanı Şerife Bağıran SonHaber’e yaptığı açıklamada, 7 mart günü düzenleyecekleri yardım konseri ile depremzede çocuklara çanta, kitap, üniforma ve diğer okul malzemeleri temin ederek hem çocukların eksiklerini gidermeye hem de onların normal bir hayata dönmelerine katkı sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

İnanın Çocuklar Derneği 
2021 yılında kendi çabaları ile yardım çalışmaları yürüten Şerife Bağıran ve birkaç arkadaşı 14 Ocak 2022’de İnanın Çocuklar Derneği’ni kurarak faaliyetlerine resmiyet kazandırdı. Derneğin yönetiminde 3 kişi bulunuyor ve 25 kişilik bir gönüllü ekibi de destek veriyor.  

Dernek açılışının ardından ilk olarak SMA hastası Yağız Gündoğdu adlı çocuk için yardım kampanyaları düzenledi. Dernek şuanda sadece SMA hastası olan çocuklara yardım vermiyor. Aynı zamanda maddi olanakları olmayan ailelere de destek vererek çocukların sağlıklı bir psikolojiye sahip olması için çaba sarf ediyor. 

Depremden beri durmadan çaba sarf ediyorlar

Inanin Cocukalr Dernegi Konteyner
Depremin olduğu günden itibaren hiç durmadan çalıştıklarını belirten dernek Başkanı Şerife Bağıran, derneğin iki gönüllüsünün ilk önce Hatay daha sonra da Kahramanmaraş’a gittiğini, okulları ziyaret edip depremzede çocuklarının eksiklerini tespit ederek direk olarak orada bu eksikleri gidermeye çalıştıklarını belirtti. 

Daha sonra Kayseri’ye geçen dernek gönüllüleri önümüzdeki hafta da Sivas’a geçecek. 

Şerife Bağıran ayrıca Konsolosluk ile birlikte hareket ederek önce Ridderkerk’de öncelikli olarak bebek eşyalarından oluşan yardım kolileri topladıklarını ve konsolosluk aracılığıyla askeri uçakla bu kolileri gönderdiklerini belirtti. 

Daha sonra yardım toplamaya devam eden dernek aynı zamanda iş insanlarının da destek vermesi ile Hatay’daki depremzedeler için 115 konteyner temin etti. 

Şerife Bağıran “Bizim ekibimizde pedagog, çocuk doktoru, öğretmen ve psikologlarımız var onların da görüşünü alarak kolları sıvadık. Depremzede çocukların mümkün olduğu kadar normal bir hayata dönmeleri gerekiyor. Yani çocukları okullara göndermek en iyisi diye düşündük ve destek vermek istedik.” dedi.

Theater aan de Schie’de Yardım Konseri
Depremzede çocuklar için yardım yapmaya devam eden dernek, Theater aan de Schie ve TV Rijnmond’un işbirliğiyle, 7 Mart Salı akşamı bir yardım konseri düzenliyor. Konserin geliri depremzede çocukların okul malzemelerine harcanacak. Konsere Grup Misali, Frédérique Spigt, Franklin Brown, Dri3man ve Catalijne grup ve sanatçıları katılacak.

Yardım gecesine; Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık, Schiedam Belediye Başkanı Cor Lamers, DENK Partisi Schiedam Belediye Encümeni Doğukan Ergin, eski milletvekili Fadime Ergün, Yardım gönüllüsü Akif Başalan ve deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarını yürüten RHWW (Arama kurtarma gönüllüleri ve köpekleri) ekibinden yetkililer de katılacak

"Gece sadece depremzede çocuklar için değil bizler için de çok önemli"

serife bagiran

Gecenin sadece çocuklar için önemli olmadığını belirten Şerife Bağıran, aynı zamanda yakınlarını kaybeden, depremzedeler için günlerce çabalayan, deprem bölgesinden uzakta olduğu için yaşadığı acıları ve üzüntüyü atlatamayanların bir araya gelerek acıları paylaşabileceği bir gece olacağını dile getirdi.

Yardım gecesine katılamayacak ancak destek vermek isteyenler için de Theater aan de Schie’nin web sitesi üzerinden bağış yapılabileceğini belirten Bağıran, “Bu geceyi duyurmak için bizlere yer verdiğiniz için SonHaber’e ayrıca teşekkür ederim. İnşallah herkesin 7 Mart Salı günü Schiedam’da olmasını istiyorum ve sizin aracılığınızla da davet ediyorum.” dedi.

Yardım gecesi ile ilgili bilgi almak ve geceye katılmak için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

İnanın Çocuklar Derneği web sitesi

Yardim Gecesi İnanin Cocuklar Dernegi afis

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.