Hollanda'da artan yoksulluk nedeniyle, ilkokul çocuklarına uzun süreli yardımda bulunmak isteyen Ulusal Okul Kahvaltısı girişimi, bu konuda hükümete ve şirketlere çağrıda bulundu.

Kuruluş her yıl olduğu gibi bu yıl da bir hafta boyunca yaklaşık 2.000 okulda 400 bin çocuğa kahvaltı dağıtacak olan Ulusal Okul Kahvaltısı girişimi, bu etkinliğin tüm yıl boyunca devam etmesi için çağrıda bulundu.

İlkokullar bu ayın sonunda yıl boyunca devam edecek etkinlik için bir platform üzerinden kayıt yaptırabilecek. Okullar da bu şekilde yıllık etkinliğe katılabilecek. Ulusal Okul Kahvaltısı bu sistemi yapısal olarak kullanılabilir hale getirmek istiyor ve tüm yıla yaymayı hedefliyor.

Ulusal Okul Kahvaltısı kampanyasında dağıtılan kahvaltı paketlerinin içeriği gıda sektöründeki firmalar tarafından tedarik ediliyor. Ancak, örneğin kahvaltıların paketlenmesi ve lojistik maliyetler gibi diğer masraflar için henüz bir sübvansiyon bulunamamış durumda. Ulusal Okul Kahvaltısı girişimi bu nedenle hem hükümete hem de şirketlere yardım çağrıları yapıyor. 

Kuruluştan Sandra Pluim'e göre tam olarak ne kadar paraya ihtiyaç olduğunu söylemek henüz mümkün değil, bu aynı zamanda yardım etmek isteyen şirketlerin yapacağı yardım miktarına da bağlı.

Pluim vakfa gelen açıklamalardan da anlaşılacağı gibi, yoksulluk nedeniyle kahvaltı yapamadan okula giden çocukların sayısının günden güne arttığını belirtti. Pluim “Çocuklar sınıfta uyuyakalıyor ve düzgün bir şekilde konsantre olamıyor. Yoksulluktan utanç duyuluyor, bu da bazı insanların gıda bankasından yiyecek almasına engel oluyor” şeklinde ifade kullandı.

2003 yılında başlayan Ulusal Okul Kahvaltısı etkinlikleri özellikle çocukların sağlıklı beslenmesine dikkat çekmek ve aileleri bu konuda bilinçlendirmek için kuruldu. Her yıl bir hafta boyunca gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklara sağlıklı gıdalardan oluşan paketler dağıtılıyor. İlk yıl 5 okulla başlanan projeye şuanda 2 binin üzerinde okul katılıyor.

Hükümet tarafından ekim ayında yapılan bir açıklamada da özellikle yoksul ailelerin yaşadığı mahalleler başta olmak üzere 500 okulda 4 ay boyunca ücretsiz kahvaltı paketi dağıtılacağı duyurulmuştu.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: CDC - Unsplash

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.