RTL haber servisinin güvenilir kaynaklara dayanarak verdiği haberde, ilkokullarda eğitim veren öğretmenlerin maaşına zam yapılmasına karar verildiği belirtildi. Toplu iş sözleşmesi kararının bugün açıklanması beklenmekte.

Bakan Wiersma (Eğitim) ile sendikalar ve eğitim konseyleri arasında yapılan anlaşmaya göre ilkokul öğretmenlerinin maaşına yüzde 6 ila yüzde 12 arasında zam yapılacak. Bu kararla birlikte İlk ve ortaokulda ders veren öğretmenlerin maaşları birbirine denkleştirilmiş oldu.

Bunun yanı sıra okullarda okul liderleri ve öğretmenlerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için anlaşmaya varıldı. Eğitim sektöründe çalışmayı özendirmek için de ayrıca bir bütçe ayrıldı.

Öğretmenlerin maaşının ne kadar artacağının kişinin pozisyonuna bağlı olacağı belirtilen RTL haberinde, anlaşmanın toplam maliyetinin yaklaşık 1,5 milyar euroyu bulacağı belirtildi.

Bilindiği üzere koalisyon ortakları arasında varılan anlaşma doğrultusunda, ilköğretimdeki öğretmenler ile ortaöğretimdeki öğretmenler arasındaki maaş farkının kapatılmasına karar verilmişti. Bunun öncüsü ise eğitim sektöründe tek bir toplu iş sözleşmesi olması gerektiğini savunan D66 partisi oldu. 

Maaş zammı ve iş şartlarının iyileştirilmesi için ayrılan 1 milyar 556 milyon euroluk bütçe şu kalemlerden oluşmakta:

  • Maaş farkının kapatılması: 919 milyon euro.
  • Öğrenme güçlüğü çeken birçok öğrencinin bulunduğu okulların okul müdürleri için ek ücret: 35 milyon euro.
  • Pek çok dezavantajlı öğrencinin bulunduğu ilkokullardaki öğretmenlerin çalışma koşullarını iyileştirmek için ek bütçe: 73 milyon euro.
  • Pek çok dezavantajlı öğrencinin bulunduğu ortaokullardaki öğretmenlerin çalışma koşullarını iyileştirmek için ek bütçe: 79 milyon euro.
  • Ortaöğretimde iş yükünün azaltılması: 300 milyon euro.
  • Ayrıca, eğitim sektöründe çalışmayı daha cazip hale getirmek için: 150 milyon euro.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın