Bugün kabine adına Eğitim Bakanı Arie Slob ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge tarafından verilen basın toplantısında açıklanan bilgiye göre, ilk ve orta okullarda 10 Ocak tarihinde yeniden yüz yüze eğitime başlanacak. 

Eğitim Bakanı yaptığı açıklamada; okullarda altıncı gruptan itibaren tüm öğrenciler ve öğretmenlerin haftada iki kez kendi kendine korona testi yapması ve okul koridorlarında maske kullanılması gibi  yılbaşı öncesi geçerli olan korona tedbirlerinin, 10 Ocaktan itibaren geçerliliğini koruduğunu aktardı.

Sağlık Bakanı Hugo de Jonge ise OMT’nin, mbo ve yüksek öğrenim yaş grubundaki enfeksiyon sayısının henüz azalmadığını belirttiğini, bu nedenle mbo, HBO ve üniversitelerin kapalı kalması gerektiği yönünde tavsiyede bulunduğunu aktardı. De Jonge, bu nedenle bu okullar için 14 Ocak'ta karar alınacağını kaydetti.

Geçen ay hükümet, Kovid-19’un Omicron varyantının yayılmasını yavaşlatmak için Noel Bayramı tatilini bir hafta erken başlatmaya karar vermişti. Başbakan Rutte bu karar üzerine yaptığı açıklamada, OMT tavsiyesine bağlı olarak okullardaki eğitime ne zaman başlanacağına karar verileceğini açıklamıştı.

Eğitimin dışında karar verilen diğer korona önlemleri en az 15 Ocak'a kadar yürürlükte kalacak. Zorunlu ihtiyaç malzemeleri ile ilgili dükkan ve mağazalar dışında tüm sektörler Ocağın ikinci haftasına kadar kapalı kalacak. Kapanma kuralı diğer sektörlerin yanı sıra etkinlikler, restoranlar, tiyatrolar ve sinemalar için de geçerli.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU