Rijswijk Belediye Başkanı Michel Bezuijzen’ın 1 Ekim 2020’de Zoetermeer belediyesine atanması ve akabinde Bas Verkerk’in geçici görevle başkanlık koltuğuna geçmesi sonrasında, şehirde nihai belediye başkanının kim olacağı konusu da kesinleşti. Bu yıl ekim ayında Rijswijk belediye meclisinin önerdiği isim, Kral Willem Alexander ve İçişleri ve Krallık İlişkileri Bakanı Bruins Slot tarafından da onaylandı.

Kral Alexander ve Bakan Slot Huri Şahin'in Rijswijk Belediye Başkanlığı görevine getirilmesi yönündeki Kraliyet Kararnamesini imzaladı. Bununla birlikte Deventer doğumlu 47 yaşındaki Huri Şahin, 57 bin kişilik nüfusa sahip olan Rijswijk şehrinin yeni Belediye Başkanı oldu.

Kararnamenin imzalanmasının ardından resmen Rijswijk Belediye Başkanı olarak göreve başlayacak olan Şahin, "Hollanda'da Belediye Başkanı olan ilk Türk kadın" unvanını da aldı. 

Rijswijk Belediye Başkanlığı kesinleşen Şahin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Bakanlar Kurulunun beni Rijswijk Belediye Başkanı olarak aday gösterme kararından dolayı mutlu ve onurluyum" ifadesini kullandı.

İçişleri ve Kraliyet İlişkileri Bakanlığı'na ait web sitesinde yayınlanan duyuruda Huri Şahin’in 12 Aralık günü resmi olarak göreve başlayacağı belirtildi.

Başkanlık koltuğu 2020’den bu yana geçici yönetiliyordu
Rijswijk Belediye Başkanı Michel Bezuijzen 1 Ekim 2020'de Zoetermeer'de göreve başladığı için yeni bir belediye başkanı aranmaya başlanmıştı. Daha sonra Delft'in eski belediye başkanı Bas Verkerk geçici görevle başkanlık koltuğuna getirildi. 

Huri Şahin kimdir?
Deventer doğumlu Huri Şahin 47 yaşında ve hem siyasi çevrelerde hem de toplum içinde tanınan bir kişilik. Bu yıl mart ayında Lokaal Rotterdam Vakfında direktör olarak göreve başlayan Şahin aynı zamanda Vestia Denetleme Kurulu, Kamu Yönetimi Konseyi ve Amsterdam Ev Doktorları Denetleme Kurulu üyelikleri görevlerini de yürütüyor. Şahin bu yıl Nisan ayında da Delft'te STIP, D66, GroenLinks, PvdA ve ChristenUnie arasında yürütülen koalisyon görüşmelerinde de “arabulucu” olarak görev yaptı.

Siyasi kariyerine 2002 yılında Zoetermeer'de meclis üyesi olarak başlayan Huri Şahin 2014-2018 yılları arasında Güney Hollanda Bölgesi vekili olarak da aktif olarak görev yaptı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Rijswijk Belediyesi

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.