Rijswijk Belediye Başkanı Michel Bezuijzen’ın 1 Ekim 2020’de Zoetermeer belediyesine atanması ve akabinde Bas Verkerk’in geçici görevle başkanlık koltuğuna geçmesi sonrasında, şehir nihai belediye başkanının kim olacağı sorusuna cevap buldu. Salı akşamı yapılan meclis toplantısında Huri Şahin, belediye başkanlığı görevine seçildi. Meclisin verdiği kararla Hollanda’da ilk kez bir belediye başkanlığı görevine bir Türk kadın seçilmiş oldu.

Rijswijk belediyesi web sitesinde seçimle ilgili olarak yapılan açıklamada, Huri Şahin “hoş, sıcak bir kişilik, ulaşılabilir, insancıl ve sadık” olarak nitelendirildi. Açıklamada “bağlantı kurma yeteneğine sahip ve başkalarına çok fazla alan veren biri” olarak karakterize edilen Huri Şahin’in Rijswijk’a yeni bir yüz kazandıracak, şehirde ve ötesinde bağlantılar sağlayabilen güçlü ve deneyimli bir yönetici olacağına inanıldığı belirtildi. Meclis açıklamasında Şahin’in “otoritesini doğal ve hoş bir şekilde koyduğunu ve şehre yenilik getiren, net bir motivasyona sahip ve büyüyen Rijswijk ile büyümek istediğini belirten” bir belediye başkanı olacağına inanıldığı aktarıldı.

Huri Şahin kimdir?
Deventer doğumlu ve Zoetermeer'de ikamet eden Huri Şahin 47 yaşında ve hem siyasi çevrelerce hem de toplum içinde tanınan bir kişilik. Bu yıl mart ayında Lokaal Rotterdam Vakfında direktör olarak göreve başlayan Şahin aynı zamanda Vestia Denetleme Kurulu, Kamu Yönetimi Konseyi ve Amsterdam Ev Doktorları Denetleme Kurulu üyelikleri görevlerini de yürütüyor. Şahin bu yıl Nisan ayında da Delft'te STIP, D66, GroenLinks, PvdA ve ChristenUnie arasında yürütülen koalisyon görüşmelerinde de “arabulucu” olarak görev yaptı.

Siyasi kariyerine 2002 yılında Zoetermeer'de meclis üyesi olarak başlayan Huri Şahin 2014-2018 yılları arasında Güney Hollanda Bölgesi vekili olarak da aktif olarak görev yaptı.

Başkanlık koltuğuna 12 Aralıkta oturacak
Rijswijk Belediye Başkanı Michel Bezuijzen 1 Ekim 2020'de Zoetermeer'de göreve başladığı için yeni bir belediye başkanı aranmaya başlanmıştı. Daha sonra Delft'in eski belediye başkanı Bas Verkerk geçici görevle başkanlık koltuğuna oturdu. Huri Şahin; Kral Willem Alexander’ın Kraliyet Kararnamesi'ni imzalamasından sonra 12 Aralık 2022’de yemin ederek, Rijswijk Belediye Başkanlığı görevine başlayacak.

Fotoğraf: Rijswijk Belediyesi 

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.