Hollanda’da ilk kez fast food kültürünün yakından tanıdığı araba ile gel-al servislerine farklı alanda bir yenisi eklenecek. Hellevoetsluis’da açılacak bir “coffeshop” araba ile gelen müşterilerine “gel-al” servisi sunacak.

Bu anlamda açılacak ‘Drive-thru coffeeshop’ hem dünyada ilk olması ile hem de devlet tarafından üretilen uyuşturucuyu satacağı için dikkat çekici olacak.

John&Co adlı şirketin ‘Drive-thru coffeeshop’ olarak adlandırılan dükkanı Stephensonweg adresinde açılacak. Aynı fast food mağazalarında olduğu gibi, uyuşturucu satın almak isteyen kişiler arabaları ile bu dükkandan alım yapabilecek.

Basında çıkan haberlere göre fastfood dükkanı gibi çalışacak olan ‘Drive-thru coffeeshop’ta müşteriler siparişini araba içinden verecek ve biraz ileriden de sipariş verdiği ürünü alabilecek. 

Hellevoetsluis’da açılacak ‘Drive-thru coffeeshop’ dükkanında belediye tarafından üretilen uyuşturucunun satışının yapılacağı belirtiliyor. 

Bilindiği üzere Hollanda’da 2019 yılında başlatılan bir projede yasa dışı uyuşturucu ticaretini önlemek amacıyla belediyeler tarafından esrar üretimine başlandı. Deneme amacıyla başlatılan projede hükümet "yasal esrar üretimi" için aralarında Hellevoetsluis’un da bulunduğu 10 belediye ile anlaşma sağladı. Bunun yanı sıra ülke genelinde 80’e yakın coffeeshop’la da anlaşma yapıldı.

Drive-thru coffeeshop kosepti

© Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.