Geçtiğimiz yıl özellikle erişkinlerin kullandığı antibiyotiklere erişimde sıkıntılar yaşanmıştı. Şu anda doktorlar ve eczaneler özellikle bebekler ve çocuklarda kullanılan antibiyotiğe erişimde büyük sıkıntılar yaşandığını belirtiyor.

Antibiyotikler, zatürre veya menenjit gibi ciddi bakteriyel enfeksiyonların tedavisi için gerekli olan ilaçlardır. Yetişkinler ve çocuklar bu hastalıklardan nadiren kendi başlarına kurtulabiliyor.

Algemeen Dagblad gazetesinde yer alan haberde Hollanda’nın, antibiyotik konusunda Asya’daki üreticilere bağımlı olduğu belirtildi..

"Mesainin yarısı aramakla geçiyor"
Gazeteye açıklama yapan, 29 büyük ölçekli aile hekimi merkezi ve sağlık merkezinin bağlı olduğu Stroomz adlı kuruluşun direktörü Ellen Huijbers, şuanda doktor ve eczanelerin yarısından çoğunun mesailerinde gününün yarısını antibiyotik aramakla geçirdiğini dile getirdi.

Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde

Neredeyse herkesin hayatının bir noktasında antibiyotiğe ihtiyaç duyduğunu belirten Huijbers, antibiyotiklerin temel bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

İlaç sıkıntısı artıyor
Geçen yılın sonlarında ülke çapında yetişkinler için antibiyotik sıkıntısı yaşanmıştı; şu anda ise özellikle küçük çocuklarda kullanılan sıvı antibiyotikler olmak üzere çocuklar için de aynı sıkıntılar yaşanıyor.

Elde edilen istatistik bilgilerine göre 2010 yılında eczaneler tarafından ilaç eksikliği için yapılan başvuru sayısı 200’ün altındayken, bu sayı 2022’de 1214’e ve 2023’de de 2292’ye kadar çıktı. Bu durum geçen yıl Hollanda’daki 13 milyon ilaç kullanıcısından 5 milyonunu etkiledi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.