İki yıl önce dişetlerinde iltihaplanma şikâyeti ile doktora gittikten sonra lösemi olduğunu öğrenen, bu hastalığa karşı mücadele veren ve yaşam sevincini hiç yitirmeyen 15 yaşındaki Ege Bilici, akciğerlerine yerleşen bir bakteri nedeniyle hayatını kaybetti. Bilici ailesi Ege’yi tanıyan ve seven herkesi onu son yolculuğuna uğurlamak için davet etti.

Leerdam'da ikamet eden Ege, 2021 yılında hastalığının tanısından sonra büyük mücadeleler verdi. Ailesinin desteği ile hayata tutunan Ege için 2022’de büyük çaplı kök hücre donör kampanyası başlatıldı. Ulusal basında da yer alan kök hücre arayışında, altı binin üzerinde yeni donör başvurusu alındı. Ege daha sonra iki sefer kök hücre ameliyatı geçirdi. Bu süreçte Ege’nin yanından hiç ayrılmayan 39 yaşındaki ablası Pınar ise kardeşinin ameliyatından bir gün önce meme kanseri olduğunu öğrendi. 

Ege'nin doğum günü, bu yıl Nisan ayında büyük bir kutlama ile geçti. Make a Wish Vakfı, Ege ve beş arkadaşını lüks bir limuzinle alarak Almelo'da bulunan Preston Palace otelinde bir gece konaklamasını sağladı. Egenin ailesi de bu etkinlikte yer aldı.

Ancak yakın zamanlarda Ege, bir bakterinin akciğerlerini tahrip etmesi nedeniyle yeniden hastaneye kaldırıldı. Kendiliğinden nefes alması mümkün olmayan Ege, son haftalarında yapay olarak uyutuldu. Ailesi Cuma günü sosyal medya aracılığıyla Ege'nin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bilici ailesi Ege’yi tanıyan ve seven herkesi Leerdam Anadolu Cami’ne davet etti ve "Birlikte camiden Leerdam mezarlığına yürüyeceğiz, burada son istirahat yerini bulacak.” diyerek Ege’nin naaşına eşlik etmeye davet etti.

Ege’nin cenazesi 14 Ekim 2023 Cumartesi günü saat 15:30 Tulpstraat’daki HDV Leerdam Anadolu Caminde kılınacak cenaze namazı sonrası Leerdam Müslüman Mezarlığına defnedilecek. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Sabah Gazetesi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş