Kamu yayıncısı Omroep West tarafından yayınlanan bir habere göre, Den Haag’da iki okulda yaşanan öğretmen açığı nedeniyle, bazı sınıflar önümüzdeki hafta sadece dört gün ders görebilecek. 

Çatı örgütü De Haagse Scholen sözcüsü Omroep West’e yaptığı açıklamada bu bilgiyi doğrularken, okulların isimlerini vermekten kaçındı. 

Kaç sınıfın bu uygulamadan etkileneceği konusunda da bilgi vermek istemeyen sözcü, sadece bir okulda 6’ıncı, 7’inci ve 8’inci sınıfların etkileneceğini aktardı.

Omroep West’e göre haftada dört gün ders verilecek okullar şehrin Escamp ve Laak bölgelerinde yer alıyor. 

Örgüt sözcüsü sözü edilen iki okul arasında, birkaç hafta önce haberlere konu olan ve 4 günlük eğitim uygulaması ile karşı karşıya kaldığı belirtilen Schilderswijk'teki P.H. Schreuder okulunun bulunmadığını özellikle belirtti.

Dört günlük eğitim uygulamasından hem okul öncesi hem de üst grupların etkileneceğini dile getiren De Haagse Scholen sözcüsü, tüm velilerin bu uygulama hakkında bilgilendirildiğini belirtti ve “Elbette veliler bu konuda bilgilendirildi. İş nedeniyle evde olamayan veliler için okulla birlikte bir çözüm bulunacak” dedi. 

Den Haag belediyesi, okul yönetimleri ile sürekli temas halinde olduğunu ve “dört günlük ders haftası” hakkında daha önceden sinyaller alınmaya başlandığını belirtti. Belediye sözcüsü okul yönetimleri ile yapılan görüşmeler hakkında açıklama yapmadı.

Omroep West’e göre Den Haag belediye meclisindeki partilerin büyük bir çoğunluğu, okulların karşı karşıya kaldığı “dört günlük eğitim” uygulaması hakkında konseye soru önergeleri sundu.

Foto: CDC - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın