Hollanda Meteoroloji Enstitüsü KNMI, Salı ve Çarşamba günleri aşırı yağış görüleceğini, bu nedenle Güney Hollanda ve Zeeland bölgelerinde alarm seviyesinin sarıya yükseltildiğini açıkladı.

KNMI tarafından yapılan açıklamada, bugün başlayan ve yarın da devam edecek olan aşırı yağış nedeniyle, trafikte olan araçların çok dikkatli seyretmesi gerektiği, güneybatıda şiddetli sağanak şeklindeki yağışların su baskını riskini artırdığı belirtildi.

KNMI'ye göre, önümüzdeki 24 saat içinde yerel olarak 50 milimetreden fazla yağış görülecek. Yağış şiddeti ve yoğunluğu Çarşamba günü akşam saatlerine doğru azalacak.

Hollanda Turing kulübü ANWB bu sabah saatlerinde ülke genelinde yoğun bir trafik olduğu ve sıkışıklığın 925 kilometreye kadar çıktığı belirtildi. ANWB’ye göre bu sabah yılın en fazla trafik sıkışıklığı görülen günü oldu.

Rijkswaterstaat, aynı yoğunluğun akşam iş çıkış saatinde görüleceği uyarısında bulundu. Kurum sözcüsü akşam saatlerinde yaşanacak olası bir trafik sıkışıklığının, aracı ile yola çıkanların hareket saatine de bağlı olduğunu dile getirdi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.