Hollanda’da araba camlarını temizlemek için kullanılan iki cam suyu antifrizi markasında daha aşırı miktarda metanol bulundu. 

Tedarikçi şirket Mullrose tarafından yapılan açıklamada, kör olma ve ölüm riski taşıyan, yüksek derecede zehirli metanol içeren iki cam suyu antifriz markasının geri toplatıldığı belirtildi.

Şirket açıklamasına göre geri toplatılan 5 litrelik “Winter -15°" ve “Winter -20°” ürünlerinin 1 ağustos 2022 ve 3 ocak 2023 tarihleri arasında perakende mağazalar, oto yıkama merkezleri, bahçecilik malzemeleri satan mağazalar ve süpermarketlerde satıldığı kaydedildi.

Geri toplatılan ürünlerin bilgileri şu şekilde:
EAN kodu: 

8718421328413 (-15°) 
8718421328468 (-20°) 

Parti kodu: 
10801/5 
13096/2.

Uyarıda antifrizlerde bulunan metanol maddesinin sağlığa zararlı olduğu ve solunması veya cilt ile teması halinde ciddi sonuçlara yol açabileceği hatırlatıldı.

Daha önceden satın alınan ürünlerin mağazaya iade edilerek, satın alım bedelinin talep edileceği belirtildi.

antifriz

Dört antifriz markası geri toplatılıyor
Geçtiğimiz hafta pazartesi günü bir açıklama yapan Hollanda Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu (NVWA) 4 araba cam suyu markası için uyarı yayınlamış bu ürünlerin kullanılmaması tavsiyesinde bulunmuştu. 

NVWA tarafından yapılan uyarıda Newco Europe B.V. firmasına ait “All Ride®, Avia, Fishland ve Haan” markalı cam suyu antifrizlerinde yüksek derecede zehirli metanol içerdiği belirtilerek, ürünlerin toplatıldığı belirtilmişti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.