Geçtiğimiz 20 yıl içinde çevrimiçi alışverişlerde kullanılan iDeal yakın bir tarihte tedavülden kalkıyor. Nisan ayı ortasında yapılacak büyük güncelleme ile tüketiciler iDeal profil açma zorunda kalacak. iDeal ödeme sistemine büyük ihtimalle 2026 yılında son verilecek. 

Yılda yaklaşık 1 milyardan fazla işlem sayısının gerçekleştiği iDeal ödeme sistemi ile ilgili AD gazetesine bir demeç veren marka sahibi Currence'ın üst düzey yöneticisi Daniel van Delft, nisan ayı ortasında, gerçekleştirilecek güncelleme ile yeni sisteme geçiş yapılacağını dile getirdi.

Van Delft’in açıklamalarına göre önümüzdeki ay vatandaşlar bir iDeal profili oluşturmak zorunda kalacak. Bu profil sayesinde siparişler ve ödemeler daha hızlı tamamlanacak. Daha sonra bu sistem üzerinden taksitle alışveriş yapma imkanı sunulacak.

Wero
Büyük güncellemelere rağmen, 2026 yılında iDeal ödeme sistemine veda etmek zorunda kalacağız. Bilindiği üzere ING, ABN AMRO ve Rabobank, çevrimiçi ödeme sistemi iDeal  geçtiğimiz yıl Avrupa ödeme platformu olan European Payments Initiative (EPI) tarafından satın alındı. Bu yıl Almanya ve Fransa'da Wero adı verilen bir Avrupa dijital cüzdanı sistemi başlatılıyor.

Wero, iyi bilinen Tikkie ödeme sistemi gibi, kademeli olarak kredi transferlerini ve sonradan ödemeleri içerecek şekilde genişletilecek. Sonunda dijital kart ödemeleri ile ödeme yapmak da mümkün hale gelecek.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Hollanda'da sağ partiler anlaştı: Altı ay sonra nihayet hükümet kuruluyor Hollanda'da sağ partiler anlaştı: Altı ay sonra nihayet hükümet kuruluyor

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.