ING, ABN AMRO ve Rabobank, çevrimiçi ödeme sistemi iDEAL'i Avrupa bankacılık birliği EPI'ye devrediyor. Sistemin kurucusu ING, Hollanda'da çevrimiçi alışveriş yapanlar için önümüzdeki yıllarda hiçbir şeyin değişmeyeceğini belirtti.

Çevrimiçi ödeme sistemi iDEAL 2004 yılında ING bankası tarafından kuruldu. Daha sonra ABN AMRO ve Rabobank da Hollanda'da günde milyonlarca kez online ödeme yapmak için kullanılan sisteme ortak oldu. Bankalar yıllardır ödeme sistemini Avrupa çapında kullanılır hale getirmek için çalışmalar sürdürüyor.

Avrupa’da çevrimiçi kredi veya banka kartı ile ödeme sistemleri pazarı geniş bir portföye sahip. Ancak kullanılan sistemler genellikle Amerikan sistemleri. ING’nin kuruculuğunda başlatılan iDEAL ödeme sistemi ise kıtaya has bir sistem olma özelliğine sahip. 

iDEAL ödeme sisteminin Avrupa'da yaygın olarak kullanılan ABD'li ödeme sistemleri Visa ve Mastercard ile rekabet etmesi bekleniyor. ING sözcüsü de bu anlamda “Artık iDEAL buna Avrupa'nın yanıtı olmalı.” şeklinde yorumluyor.

Avrupa Ödeme Girişimi'nden (EPI) yapılan açıklamada da Avrupa'da bankaların kendi ödeme hizmetlerini başlatmak için girişime destek verdiği belirtildi.

Avrupa’da bu yılın sonunda ilk olarak Fransa ve Almanya'da pilot uygulamaya geçilmesi planlanıyor. Sistem daha sonra bu iki ülkede ve ayrıca gelecek yıl Belçika'da daha yaygın bir şekilde kullanılabilir hale gelecek. Bir sonraki aşamada da diğer Avrupa ülkelerinde entegre edilecek. Zamanla Avrupa ülkelerindeki mağazalarda da ödeme yöntemi olarak kullanılacak..

ING, EPI'nin iDEAL sistemi için ne kadar ödeme yaptığı konusunda bir açıklama yapmadı. Yapılan açıklamada, sistemin şuanda güncellendiği, tüketicilerin bu konuda bir sorun yaşamayacağını belirtirken, “Uzun vadede ismin değişmesi olası ama iDEAL olarak da kalabilir.” denildi.

Her üç Hollanda bankası, BFCM, BNP Paribas, EPI, BPCE, Credit Agricole, Deutsche Bank, DSGV, KBC, La Banque Postale, Nexi, Societe Generale ve Worldline, EPI hissedarları arasında yer almaya devam edecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.