Hollanda’da 2022'de en çok tercih edilen bebek isimleri içerisinde "Muhammed" ismi üçüncü sırada yer aldı ve erkek bebek isimlerinde ise ikinci sıraya yerleşti. 

Hollanda Sosyal Güvenlik Kurumu (SVB) tarafından paylaşılan verilere göre, ülkede geçen yıl yenidoğanlarda en çok tercih edilen erkek ismi 871 ile "Noah", kızlarda da 677 ile "Emma" oldu.

Farklı yazılışlarıyla beraber değerlendirildiğinde listede 671 ile "Muhammed" ismi, erkek bebeklere en çok verilen isimlerin arasında ikinci sıraya yerleşti. 

Kızlarda Emma isminden sonra en fazla tercih edilen ikinci isim “Julia” (655 kez) ve üçüncü sırada ise “Mila” (624 kez) isimleri geldi.

Erkek bebeklere verilen isimler arasında sıralamada 666 kez “Liam” ve 664 kez “Luca” isimleri yer aldı. Cinsiyet ayrımı gözetmeyen isimler listesinde ise 581 kez "Sam", 377 kez "Isa" ve 305 kez de “Bo” ismlerinin verildiği görüldü.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.