Geçici hükümetin Konut Bakanı Hugo de Jonge, uzun vadede konut ihtiyacının ciddi şekilde artacağını, bu nedenle 2030 yılından sonra Randstad bölgesi dışında da konut inşaatına uygun alanların araştırılacsağını açıkladı.

Merkezi İstatistik Bürosu CBS'ye göre, şu anda 17,8 milyon olan Hollanda nüfusu 2050 yılında 20,6 milyon kişiye çıkabilir. Hükümet, 2030 yılına kadar 900.000 yeni konut inşa etmek istiyor ancak Konut Bakanı De Jonge, bu inşaat planlarının uzun vadede yeterli konut sağlamayacağını düşünüyor.

Konuyla ilgili Temsilciler Meclisi'ne bir açıklama yazısı gönderen De Jonge, büyük ölçekli konut inşaatı için Randstad bölgesinin dışında uygun olan yerlerin araştırılması gerektiğini belirtti. Bakana göre bahse konu alanlar 3000'den fazla konut kapasitesine sahip olmalı. Aynı zamanda yeni mahalleler için altyapı, yeşil alanlar, içme suyu ve yakındaki sağlık hizmetleri gibi konularda da hazırlık yapılması gerekmekte.

Bakanın özellikle Randstad'ın dışında baktığı bölgelerin başında Eindhoven, Stedendriehoek (Apeldoorn, Zutphen ve Deventer), Twente, Zuid-Limburg bölgeleri ve Groningen ile Assen arasında Emmen’e doğru olan uzantısının yer aldığı bölge geliyor.

Hollanda’da şu anda 400.000 konut eksikliği mevcut. Yeni evlerin inşası istendiği hızda ilerlemiyor. Geçici hükümet tarafından daha önce yapılan açıklamada bu durumun aralarında personel eksikliğinin de bulunduğu bir dizi etkenden kaynaklandığı belirtildi. Bunun yanı sıra, konut fiyatları düşerken, inşaat maliyetleri ve faiz oranları artıyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Etienne Girardet - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş