Hollanda'da AD Gazetesi'nde yer alan habere göre hükümet, 15 Aralık'tan 19 Ocak'a kadar sürecek olan karantinayı en az 3 hafta daha uzatmayı planlarken, ilkokulları ve kreşleri 25 Ocak'ta açmayı hedefliyor. İlkokul ve kreşlerin haricindeki diğer okulların ise 9 Şubat'a kadar kapalı kalmaya devam edeceği bildirildi.

Hollanda'da geçtiğimiz günlerde Bergschenhoek kasabasında bir ilkokulda yaşanan salgının ardından en az 30 kişide koronavirüsün İngiliz mutasyonu tespit edilmişti. Bu nedenle özellikle küçük çocukların bu mutasyona daha duyarlı olabileceği teorileri gündeme gelmişti.

Hükümetin  Hollanda'nın Bilim Kurulu olan Salgın Yönetim Ekibi'nden (OMT) konu ile alakalı yeni bir tavsiye istediği açıklandı. OMT'den gelecek olan tavsiye kararında çocuklar ile ilgili bir tehlike görünmediği takdirde ilkokulların ve kreşlerin 25 Ocak'ta açılmasının hedeflendiği belirtildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU