Hollanda'da insanların kendi kendine uygulayabilecekleri hızlı koronavirüs testlerinin bugünden itibaren birçok eczanede satışının başladığı açıklandı. 

Geçiçi hükümetin Sağlık Bakanı Hugo De Jonge, bugün sabah Den Haag kentindeki bir eczanede kendi kendini test eden ilk kişi oldu. Bakan De Jonge, yakın gelecekte Hollanda genelindeki tüm eczanelerde satışa başlanacak olan hızlı koronavirüs testlerinin, daha sonra ise süpermarketlerde satışının mümkün olacağını belirtti. 

Hollanda'da Roche ve Biosynex şirketlerinin hızlı koronavirüs testleri, geçen hafta bakanlık tarafından onaylandı. Hızlı koronavirüs testinin, esas olarak GGD'nin test merkezlerinde kullanılan PCR testinden çok daha hızlı sonuç veren antijen testleri olduğu belirtildi.

Kendi kendine yapılan testin 15 dakikada olumlu sonuç vermesi durumunda, söz konusu kişinin karantinaya girmesi ve GGD ile test randevusu yapması isteniyor. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU