Sigorta şirketi Independer’ın yayınladığı rakamlara göre son 10 yılda oto hırsızlığı vakalarında düşüş olmasına rağmen geçen yıl sayı 43.200’e yükseldi. Bu sayı bir yıl önceki 38.600 civarındaki vaka sayısına göre göre yüzde 12 artış anlamına gelmekte. Hırsızların çaldığı aksesuarların başında ise navigasyon ve alarm sistemleri geliyor.

Sigorta şirketi Independer’ın polis dosyaları temelinde oluşturduğu sonuca göre, 2022'de Groningen eyaletinde, bir önceki yıla göre neredeyse iki kat daha fazla oto hırsızlığı yaşandı (%96,2). Bu eyaleti yüzde 71,1 artışla Drenthe ve yüzde 44,1artışla Limburg takip etti.

Farklı sigorta şirketlerinden alınan bilgiye göre kayda geçen vakalara bakıldığında, hırsızların genellikle araçların navigasyon ve alarm sistemlerini çaldığı görüldü. 

Şehir bazında bakıldığında ise bir yılda 6.318 araçta gerçekleşen soygun vakası ile Amsterdam birinci sırada gelirken, 4488 soygun vakası ile Rotterdam ikinci sırada yer aldı.

Rotterdam’ın 5 bölgesi hırsızların hedefinde
2022 Yılında Hollanda’da gerçekleşen her 10 oto soygunu vakasından birinin Rotterdam’da yapıldığı belirtiliyor. Bu sayı kenti, Amsterdam’dan sonra en çok araç soygunun gerçekleştiği ikinci şehir haline getirdi.

Rotterdam’da geçtiğimiz yıl içerisinde 4488 oto soygunu kayda geçti. Şehirde en fazla hangi bölgede oto hırsızlığı gerçekleştirildiğine bakıldığında, hırsızların tercihinin IJsselmonde, Kralingen, Stadsdriehoek ve Blijdorp bölgeleri olduğu görüldü.

Independer’ın açıkladığı verilerde  Zuid Holland eyaletinde Rotterdam dışında farklı belediyelerdeki oto soygunu vakalarının da arttığı gözlendi. 

2021 yılında 17 oto soygunu vakasının gerçekleştiği Hendrik-Ido-Ambacht’da sayı geçen yıl 47’ye çıktı. 

2021’de 58 aracın soyulduğu Voorne aan Zee’de ise 130 soygun gerçekleşti. Maasluis belediyesinde ise 2021 yılında 49 araç soyulurken bu sayı geçen yıl 99’a çıktı. 

Soygunlar arttığında sigorta bedeli de artıyor
Bir şehirde veya mahallede gerçekleşen oto hırsızlığı sayının artması sigorta bedellerinde de artışa neden olmakta. İndepender durumu şu şekilde açıklıyor: “Hırsızlık riski daha yüksekse, sigorta şirketi bu riski karşılamak istiyor ve bu daha yüksek bir prim anlamına geliyor”

Şirketin verilerine göre Zuid Holland eyaletinde hırsızlık şansı 10.000 hane başına 64.8 kere, Noord-Holland eyaletinde 10.000'de 70,2 kere ve Utrecht’te ise 10.000 hane başına 88,9 kere.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.