Partneriniz tuvalete gittiğinde telefonuna hızlıca bakıyor musunuz? Kimlerle konuşmuş, hangi fotoğraflar var? Eğer bunu yapıyorsanız siz de Hollanda’daki vatandaşlarının birçoğunun arasında yer alıyorsunuz. Yapılan bir ankete göre neredeyse her 8 kişiden biri eşinin veya partnerinin telefonuna izinsiz bakıyor. Hatta bazıları bir adım ileriye giderek bazı değişiklikler dahi yapıyor. 

Panelwizard tarafından yürütülen Acties.nl anketine göre vatandaşların yüzde 12'si partnerlerini online olarak mercek altında tutuyor. Ankete katılan 839 katılımcının büyük bir kısmı için bu sadece bir “göz atmak” meselesi değil, zira her 10 kişiden birinden fazlası sevdiklerini zaman zaman 'hack'lediklerini itiraf ediyor.

Yüzde 22’lik bir kesim (özellikle eşine veya partnerine güvenmeyen gençler) sevdiklerini internet üzerinden sıkı takibe alıyor. Otuzlu yaşlarda olanların yüzde 18’i telefonu hacklediğini belirtiyor. Diğer yaş gruplarında bu oranın yüzde 8 civarında olduğu görülüyor.

Eşinizin çevrimiçi hesaplarına girerek onun adına bir şey yapmak sadece bir başlangıç olarak görülüyor. Ankete katılanların yüzde 9’u zaman zaman internette eşinin veya partnerinin yerine bir şeyler yaptığını belirtiyor. Otuzlu yaşlardakiler arasında bu oran yüzde 13, gençlerde ise yüzde 12.

Katılımcıların yüzde 33'ü partnerlerinin adına internetten bir şey sipariş ettiklerini itiraf ediyor. Kadınlarda bu oran yüzde 36, erkeklerde ise yüzde 27.

Hollanda Diyanet Vakfı: Kurban Bayramı'nda hedef 50 bin kurban Hollanda Diyanet Vakfı: Kurban Bayramı'nda hedef 50 bin kurban

Anket ayrıca pek çok kişinin çevrimiçi ortamda sevdiklerinden sırlar sakladığını da gösteriyor. Aslında, insanların en az yüzde 27'si partnerleriyle paylaşmak istemedikleri şeyleri çevrimiçi ortamda yaptıklarını söylüyor. Erkekler arasında bu alandaki sayı kadınlardan çok daha yüksek. Kadınların sadece yüzde 17'si bir şeyler sakladığını belirtirken, bu oran erkelerde yüzde 38'e çıkıyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.