Visual Capitalist'teki Kanadalı veri ve istatistik uzmanları tarafından, İsviçre bankaları UBS ve Credit Suisse’in 2023 Küresel Servet Raporu’na dayandırarak yaptığı açıklaya göre şuanda Hollanda’da 1,2 milyon, Almanya’da ise 2,6 milyon milyoner yaşıyor. 

Hollanda'da toplam nüfusun neredeyse 18 milyon olduğu düşünüldüğünde her 18 kişiden birinin milyoner olduğu ortaya çıkıyor. 

Hazırlanan listeye göre milyoner sayısının en fazla olduğu ülke 22,7 milyon milyonerin yaşadığı Amerika Birleşik Devletleri. Listenin ikinci sırasında ise 6,2 milyon milyonerin bulunduğu Çin gelmekte. Listenin üçüncü sırasında ise 2,8 milyon milyonerin yaşadığı Fransa gelmekte.

Hollanda 1,2 milyon milyonerle listenin 11’inci sırasında yer alıyor. Liste dolar bazında hazırlanmış. Ancak son döviz kuruyla 1 doların 92 euro sente eşit olduğu düşünüldüğünde, bu durum milyoner sayısında önemli değişiklik yapacaktır. 

Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) verilerine göre, 1 Ocak 2021 itibariyle Hollanda’da 317 bin milyoner hane bulunuyordu. Ancak bu rakam, birden fazla kişiyi içeren hane halklarının toplam varlığını kapsıyordu.

UBS ve Credit Suisse'in geçtiğimiz yıl ağustos ayında açıkladığı bir raporunda Hollanda'da 2027 yılına kadar milyonerlerin sayısının 200 bin kişi artarak 1 milyon 400 bine ulaşacağı duyurulmuştu.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.