Hollanda’nın tanınan perakende zinciri Hema, kendi markası ile mağazalarında satışa sunulan Tavuklu Kuskus yemeği için güvenlik uyarısı yayınladı. Uyarıda paketlerin üzerindeki son kullanma tarihlerinin yanlış yazıldığı belirtildi.

Hema tarafından “çok önemli güvenlik uyarısı” olarak yapılan açıklamada, ‘27.55.0026’ ürün numaralı Tavuklu Kuskus paketlerinin üzerinde basılı olan son kullanma tarihlerinin yanlış olduğu belirtildi. Firma bu nedenle ürünlerin tazeliği ve güvenilirliğinin garanti edilemeyeceğini ve tüketen kişilerde sağlık sorunu oluşabileceğini kaydetti.

Daha önceden bu ürünleri satın alan kişilerin muhtemelen, paket üzerindeki son kullanma tarihine bakarak ürünü daha sonra tüketmek üzere sakladıklarını varsayan şirket, ürünlerin kesinlikle tüketilmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Uyarıda sözü edilen 27.55.0026 ürün numaralı, Tavuklu Kuskus paketlerinin bazılarının üzerinde son kullanma tarihinin 31-08-2022 olarak basılı olduğunu belirten şirket, asıl son kullanma tarihinin 31-07-2022 olması gerektiğini belirtti.

Açıklamada; son kullanma tarihi 31-08-2022 olan paketlerin kesinlikle tüketilmemesi gerektiği, tüketicinin bu paketi mağazaya (kasa fişi olmaksızın) bırakması halinde satış bedelinin kendisine iade edileceği kaydedildi.

Hema; belirtilen ürünü 31-07-2022 tarihinden sonra tüketen ve bazı sağlık sorunları yaşayan kişilerin, derhal ev doktoru ile iletişime geçmesi uyarısında da bulundu.

HEMA'nın bu önemli güvenlik uyarısı hakkında daha fazla bilgi almak için perakende zincirinin müşteri hizmetleri ile iletişime geçe bilirsiniz. HEMA müşteri hizmetlerine 020 – 224 24 24 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.

hema kuskus

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın