Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan “Anatolia Festijn 2023” etkinliği, basın mensuplarına verilen yemekli davetle tanıtıldı. Bu yılki festival Amsterdam’da ve geçen seneye göre daha büyük bir alanda gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz sene dört gün düzenlenen Anadolu Festijn’in iki günü yağmurlu geçmiş, buna rağmen 50 binin üzerinde ziyaretçi ağırlanmıştı. Bu yıl festival iki hafta sonunda üçer gün olmak üzere toplam 6 gün olarak düzenlenecek ve 100 binin üzerinde ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Anatolia Festijn 2023 hakkında açıklama yapan festival basın sözcüsü Şerafettin Babacan, “Aile festivali diye isimlendirdiğimiz bu festivale doğal olarak çocukları ve aileyi ön planda tuttuk. Herkesin rahat girip gezeceği, Türk kültürünü öğreneceği faaliyetlerle dolu bir festival olacak.” dedi. 

"Park ve ulaşım sıkıntısı yok denecek kadar az olacak ve herkesin memnun ayrılacağı bir festival olacağını umut ediyoruz.” diyen Babacan, etkinlikte hizmet verecek olan kişilerin gönüllülerden oluştuğunu, bunun aslında festivalin başarısını da artırdığını dile getirdi. Babacan “Hizmet, gönüllüler tarafından yapıldığı gibi, organizasyonun kâr, para kazanma amacı yok.” şeklinde ifade etti. 

“Hollanda’nın Kültürel Buluşması” olarak gerçekleşen Anatolia Festijn etkinliğinin ana teması “Ailemle Orada Olmak İstiyorum” ve festivalde özellikle Anadolu’nun sahip olduğu zenginlikler, çeşitlilik ve kültürel birikimi yansıtmak hedefleniyor. 

Aile ortamı ve sıcaklığında geçecek olan festivale Türkiye’den konut sanatçı, yazar ve konuşmacılar da katılacak.

Bu yıl Amsterdam’da düzenlenecek olan Anadolu Festijn, 16, 17, 18 Haziran ve 23, 24, 25 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Festivalin organize edileceği adres:
Het Amsterdamse Bos, Land van Bosse, 1182 DB Amstelveen

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.