Hollanda’da hayvan istismarını engellemek için hapis ve para cezalarının artırılması talebinde bulunan VVD ve PvdD partileri konu ile ilgili önerge sundu. Sunulan önerge, Meclis çoğunluğunun da desteğini aldı. 

“Basit bir hırsızlık, bir hayvana kötü davranıp onu öldürmekten daha ağır bir şekilde cezalandırılamaz.” diyen VVD ve PvdD partileri sundukları önergede aynı zamanda, hüküm giymiş hayvan istismarcılarının da ömür boyu hayvan sahibi olmaması talebinde bulundu.

Hayvan istismarcılarına şu anda en fazla üç yıl hapis cezası veya 22.500 euroya kadar para cezası verilebiliyor. VVD ve PvdD’nin, tüm koalisyon partileri ve bazı muhalefet partileri tarafından desteklenen önergesinde, maksimum hapis cezasının 5 yıla ve para cezasının da 90.000 euroya çıkarılması öneriliyor.

Önergede; hayvanların eşya değil, hissedebilen varlıklar olduğu, benzersiz konumları ve savunmasızlıkları nedeniyle yasa koyucu tarafından da ekstra korunmayı hak ettiklerine dikkat çekilirken, ceza miktarlarının artırılmasıyla yasa koyucunun, hayvanlara yönelik şiddetin kabul edilemez olduğuna dair net bir sinyal vereceği belirtildi.

Mevcut yasaya göre hayvanlara eziyet ettiği belirlenen ve bu konuda ceza alan bir kişi, oldukça kolay bir şekilde yeni bir evcil hayvan satın alabiliyor. Önerge de bu konuda da değişiklik yapılması gerektiğine vurgu yapılarak, hayvan istismarcılarının tekrar hayvan sahiplenmesinin ömür boyu engellenmesi gerektiği öneriliyor.

Partilerin sunduğu önerge; Meclis çoğunluğunun yanı sıra Hollanda Hayvanları Koruma Derneği tarafından da memnuniyetle karşılandı. Hollanda’da bir evcil hayvana sahip olan kişiler yasal olarak bu hayvanların bakımını üstlenmek zorunda. Bunu gerçekleştirmeyen hayvan sahipleri de ceza alabiliyor. Dernek bu gibi durumlarda da mahkemenin evcil hayvan sahibine “ömür boyu hayvan besleme yasağı” verebilmesinin gerekli olduğunu belirtiyor. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf:
Lynda B. - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.