Weeronline verlerine göre bu hafta güneşli başlayacak. Sıcaklıklar geçen haftaya göre mevsim normallerine inecek. Ancak meteoroloji enstitüsü bu hafta yağmurun etkili olacağını bildirdi.

Weeronline tarafından açıklanan haftalık hava durumu tahmini şu şekilde: 

Pazartesi: Güneş ve bulutlu hava
Haftanın ilk günü güneşli bir hava ile başlayacak ancak günün ilerleyen saatlerinde güneş yer yer yerini bulutlu bir havaya bırakacak. Bazı bölgelerde yağış görüleceği belirtilen açıklamada, gün içinde sıcaklıkların 25 ila 30 derece arasında seyredeceği belirtildi. Yağışların özellikle ülkenin orta, batı ve güney kesimlerinde görüleceği tahmin ediliyor. Güneyde sıcaklıklar 22 santigrat derece Groningen bölgesinde 28 santigrat derece ve kuzeydoğuda ise 28 ila 30 santigrat derece arasında olacak.

Salı: Güneşli ve kuru
Haftanın ikinci günü genellikle güneşli geçecek. Gün içinde kuzeyden güneye doğru yer yer bulutlanma görülecek. Akşama doğru güney kesimlerinde şiddetli yağış geçişleri görülebilir.  Sıcaklıklar kıyı kesimlerinde 25 iç kesimlerde ise 31 santigrat dereceye kadar çıkacak. Nem oranı yüksek olduğu için hissedilen derecenin açıklanandan daha fazla olacağı tahmin ediliyor.

Salı akşamı özellikle ülkenin güneybatısında şiddetli yağmur veya gök gürültülü sağanak yağış ihtimali var. Akşam saatlerinden gece yarısına kadar ülkenin güney ve orta kesimlerinde sağanak yağış ihtimali artacak. Sıcaklıklar 17 santigrat derece civarında olacak.

Çarşamba: Yağmur kendini gösteriyor
Çarşamba günü ülke genelinde yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış ihtimali yüksek. Yağışların tam olarak ne kadar şiddetli olacağı henüz belli değil, ancak yerel olarak kısa sürede çok fazla yağmur yağacağı tahmin ediliyor. Bazı bölgelerde su taşkınları ihtimali bulunuyor.

Yağmurla birlikte sıcaklıklarda düşme görülecek. Wadden bölgesinde 23 ve batı kıyılarında 25 ila 26 santigrat derece arasında seyredecek. 

Perşembe: Yoğun yağış 
Perşembe günü yağmur ve gök gürültülü sağanak yağışlar kendini hissettirecek. Ülkenin doğusu için şu anda sağanak yağış ihtimalinin yüksek olduğu görülüyor. Diğer bölgelerdeki yağış şiddeti ve hangi bölgelerin etkileneceği ise henüz net değil. Gün içinde sıcaklıkların 23 ila 26 santigrat derece arasında seyredeceği tahmin edilmekte.

Cuma: yer yer yaz normallerine dönülecek
Cuma günü yağmurun şiddeti düşecek ve cumartesi günü kuru bir hava olacak. Cuma günü sıcaklıkların 23 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Hafta bitiminde güneş yerini yer yer yağmura bırakacak.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın