Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) verilerine göre Hollanda’da grip vakalarında ciddi artış yaşanıyor. Yapılan boğaz ve burun testlerinde giderek daha fazla sayıda grip vakası ile karşılaşıldığını belirten RIVM, resmi olarak ülkede grip salgını yaşandığını açıkladı. 

Normal şartlarda sonbahar ve kış aylarında artan grip (influenza) vakaları, salgın olarak anılabilmesi için her 100 bin kişiden 58 veya daha fazlasının hastalığı yaşıyor olması gerekiyor. Geçtiğimiz hafta RIVM’e ulaşan test sonuçlarına göre bu sayı 100 binde 52’ye yükseldi.

Kurum açıklamasında; grip salgınında görülen sağlık şikayetlerinin Covid-19 şikayetlerine çok benzediği belirtilirken, bu nedenle vatandaşların büyük bir kısmının öncelikle Covid testi yaptırdığı ve ev doktoruna gitmediğine vurgu yapıldı.

Yılın bu döneminde griple birlikte diğer virüslerin de sıkça görüldüğünü belirten Hollanda Sağlık Araştırmaları Enstitüsü Nivel ise solunum yolu enfeksiyonlarının artmasının mevsimsel olduğunu belirtti.

Kurum bu sıralar griple birlikte diğer üst solunum yolu enfeksiyona neden olan virüslere bağlı vakaların sayısının da arttığını özellikle çocuklar arasında artan vaka sayılarının dikkat çektiğini belirtti.

©Sonhaber.eu
Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.