Gençler ve çocuklar arasında seksting (elektronik cihazlar ile müstehcen içerikli mesaj göndermek veya almak), zaman zaman bilinçsizce gerçekleştirilen bir eylem ancak, kötü sonuçlara yol açabiliyor. Bunun en yakın örneği cumartesi gece saatlerinde Weerslo mevkiinde yaşandı.

Gece saat 00.30 sularında gerçekleşen olayda, mahalle sakinlerinin müdahalesi sonucu genç kız ciddi şekilde yaralanmaktan kurtarıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri, kızın abisini gözaltına aldı. Kolundan yaralandığı belirtilen genç kızın ise ambulansla  kontrol amaçlı olarak Enschede MST hastanesine kaldırıldı.

Polis olay sonrası yaptığı açıklamada, olayda adı geçen kişiler hakkında bilgi vermekten kaçındı. Sadece aile içinde yaşanan bir gerginlik nedeniyle olayların çığırından çıktığını söyledi. Polis ayrıca olaya müdahale eden mahalle sakinlerine teşekkür ederek, daha vahim bir sonucun önlendiğini kaydetti.

Mahalle sakinlerinin basına yaptığı açıklamalarda, genç kızın müstehcen içerikli fotoğraf gönderdiği iddiası ile abisinin sinirlendiği ve kardeşine bıçakla saldırdığı aktarıldı. 

Gençlerin ailesi ise hastaneye kaldırılan genç kızın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi, ancak abisi hakkında bir açıklama yapmadı.

Son zamanlarda artan seksting içerikli gönderimlere karşı aileler, çocuklarının telefon kullanımına kısıtlama getirerek onları korumaya almaya çalışıyor. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU