Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) son on yıl içerisinde ilk kez gelecekte geçim kaygısı yaşayacağını düşünen vatandaşların sayısının arttığını açıkladı. 

CBS verilerine göre, 2013 yılında halkın yüzde 32’si kendi mali geleceği için endişe duyuyordu. Bu oran 2021 yılında yüzde 23’e kadar gerilemişti, ancak 2022’de yine yüzde 29’a kadar yükseldi.

Kurumun 2022 yılı Sosyal uyum ve refah araştırmasına göre 18 ile 25 yaş arasındaki vatandaşların yüzde 36’sı büyük endişe içerisinde. 

Verilere göre, yaş ilerledikçe geçimini sağlama konusunda endişe duyan kişi sayısı düşüyor. 75 yaş ve üzeri vatandaşlarda mali konularda endişe duyanların oranı yüzde 23.

Araştırma kadınlar ile erkekler arasında da farklılıklar olduğunu gösteriyor. Elde edilen sonuçlarda,  kadınların yaş ilerledikçe geçimlerini nasıl sağlayacakları konusunda daha fazla endişe duydukları dikkat çekiyor.  

Erkeklere bakıldığında, eşi olmadan çocuğuna bakmak zorunda olan babalar hariç, geçim endişesi taşıyan erkeklerin sayısı kadınlara göre daha az. 

CBS 2013 yılından bu yana vatandaşların mali konulardaki endişelerini her yıl gerçe4kleştirdiği araştırma ile kayıt altına alıyor.

©Sonhaber.eu 
Fotoğraf: Andrew Neel - Pexel

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.