PvdA ve ChristenUnie'nin sunduğu ve geçtiğimiz dönem içerisinde Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen, “en fazla 2 yıl süreli geçici kira sözleşmelerini yasaklayan” yasa teklifi, Senato tarafından da onaylandı. Bundan böyle ev sahipleri kiracılara geçici süreli kira sözleşmesi sunamayacak.

Özel konut sektöründe 2016 yılında yapılan yasa değişikliği ile ev sahiplerine konutlarını 2 yıllık geçici kontratla kiralama imkanı tanındı. Bu değişiklikteki amaç, kiralık konut arzını artırmak ve bu sayede acil kiralık konut ihtiyacı olan vatandaşların daha hızlı ev bulmalarına olanak sağlamaktı. Ancak pratikte böyle olmadı. Birçok ev sahibi bu sistemi daha çok “gelir modeli” olarak gördü ve iki yılda bir kirayı artırmak maksadı ile yeni sözleşme yapmaya başladı. 

Bu duruma son verilmesi niyetiyle İşçi Partisi’nden (PvdA) Henk Nijboer ve Hıristiyan Birliği (CU) partisinden Pieter Grinwis tarafından sunulan tasarı, Temsilciler Meclisindeki otlamada 150 vekilin 110’unun desteğini aldı.

Bu hafta Salı günü Senato’dan da onay alan yeni tasarıda bazı ayrıcalıklar bulunmakta. Buna göre tadilat nedeniyle evlerini geçici olarak terk etmek zorunda kalan kişiler ve öğrencilere geçici kontrat bazında konut kiralanabilecek. Ayrıca yıkılması gereken evleri geçici olarak kiralamak da mümkün olacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş