Kıyı bölgelerinde hala şiddetli yağış ve su baskınlarıyla mücadele ediliyor. Zuid-Holland'daki otoyollarda su baskınları nedeniyle trafikte sıkıntılar yaşanıyor. Noord-Holland'da da yoğun yağış devam ediyor. Her iki bölge için sarı kod uyarısı devam ediyor.

Meteoroloji enstitüsü KNMI Noord-Holland ve Zuid-Holland bölgelerinde geçerli olan sarı kodlu uyarının öğle saatlerine kadar devam edeceğini ancak Noord Holland bölgesinde akşam saatlerine kadar yer yer yoğun yağışın devam edeceğini duyurdu. 

Su baskınları yaşanıyor
Başta Rotterdam ve çevresi olmak üzere Zuid-Holland'ın birçok bölgesinde su baskınları büyük sorun yaratıyor. Birkaç otoyolda yaşanan su baskınları nedeniyle şeritler kapatılmış durumda. 

Su baskını nedeniyle kapatılan otoyollardan biri de A20 otoyolu. Yolun Gouda istikametinde,  Terbregseplein kavşağında su baskını nedeniyle iki şerit birden kapatıldı. Den Haag'dan Utrecht yönünde, A12 otoyolu Gouwe su geçidinde iki şerit kısa süreliğine trafiğe kapalıydı. 

KNMI'nin tahminlerine göre Noord-Holland'da, sürekli ve aşırı yağışın akşam saatlerine kadar etkili olacağı için su baskınlarına neden olabileceği belirtildi. 

Rijkswaterstaat sosyal medya hesabından yapılan uyarıda aşırı yağışın trafikte de görüşü engelleyebileceği ve sürüş koşullarını zorlaştıracağı belirtildi. 

Tren seferleri normale döndü
Hollanda Demiryolları (NS) seferlerde bugün çok fazla sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyor. Ciarán fırtınası nedeniyle Perşembe günü meydana gelen arızaların hemen hemen hepsi çözüldü. Sadece Weert ve Roermond arasında en az saat 12.00’a kadar trenler çalışmayacak. Onun yerine otobüsler hizmet verecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş