Hollanda'da Feyenoord'un kaptanlığını yapan milli futbolcu Orkun Kökçü, AZ ile oynanacak maçta gökkuşağı renklerini taşıyan kaptanlık pazubandını takmayacağını açıkladı.

Hollanda Eredivisie’deki tüm takımların kaptanları, LGBT’lere destek günü olan “National Coming Out Day” yürüşüyüne dikkat çekmek için bu hafta sonu oynanacak maçlarda “gökkuşağı” renkli kaptanlık bandı takma kararı aldı. Ancak Feyenoord forması giyen milli futbolcu Orkun Kökçü, dini sebepler nedeniyle bu karara uymayacağını açıkladı.

Milli futbolcu Orkun Kökçü, Feyenoord'un kaptanlık bandını LGBT'yi simgeleyen gökkuşağı renklerinden oluşması sebebiyle takmayacağını açıkladı. 

Kökçü yaptığı açıklamada, "Bu eylemin önemini çok iyi anlıyorum ama dini inançlarımdan dolayı bunu destekleyecek doğru kişi olduğumu hissetmiyorum. Bu yüzden bu kaptanlık kol bandını takarken kendimi rahat hissetmiyorum." dedi.

Hollanda Eredivisie ekibi Feyenoord forması giyen Orkun Kökçü, kaptanlık bandı çıkışıyla büyük ses getirdi. Milli yıldız, gökkuşağı renklerine sahip bandı takmayacağını açıkladı.

KAPTANLIK BANDINI TAKMAYACAK

Hollanda Eredevisie'nin 10'uncu haftasında Feyenoord, deplasmanda AZ Alkmaar ile karşılaşacak. Feyenoord'un takım kaptanı olan Orkun Kökçü, AZ Alkmaar maçına ilk 11'de başlamasına rağmen dini sebeplerden dolayı gökkuşağı renklerinin yer aldığı kaptanlık bandını takmayacak.

"BUNU DESTEKLEYECEK DOĞRU KİŞİ OLDUĞUMU HİSSETMİYORUM"

Karşılaşma öncesi Feyenoord resmi sitesinde konuyla ilgili olarak açıklama yapan Orkun Kökçü, "Dini, geçmişi veya tercihi ne olursa olsun herkese saygı duyduğumu vurgulamanın önemli olduğunu düşünüyorum. Herkesin istediğini veya hissettiğini yapmakta özgür olduğuna inanıyorum. Bu eylemin önemini çok iyi anlıyorum ama dini inançlarımdan dolayı bunu destekleyecek doğru kişi olduğumu hissetmiyorum. Bu yüzden bu kaptanlık kol bandını takarken kendimi rahat hissetmiyorum. Bazılarının bu konuda hayal kırıklığına uğradığını tahmin edebiliyorum. Ama umarım dini seçimime de saygı gösterilir" diye konuştu.

Öte yandan Feyenoord, Orkun Kökçü'nün yerine karşılaşmaya Gernot Trauner'in kaptan olarak çıkacağını duyurdu.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.