Hollanda Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu NVWA, tüketicileri Fatboy marka “Hotspot” battaniyeleri için uyardı. NVWA uyarısında battaniyelerin aşırı ısındığı, battaniyelerin içinde yer alan ısıtma düzeneğinin alev alabileceği belirtildi.

NVWA; ürünü daha önce satın alan tüketicilerin, battaniyeleri kesinlikle kullanmaması tavsiyesinde bulundu. Fatboy şirketi ise kendi web sitesinde yayınladığı uyarıda belirtilen kod numaralarına sahip battaniyelerin önlem için geri toplatıldığı belirtildi.

Şirket açıklamasında üzerinde parti numarası bulunmayan battaniyeler ile üzerinde 2002519, 2002520 veya 2002593 parti numarası bulunan battaniyelerin ısıtma ekipmanlarının geri toplatıldığı belirtildi.

Şirket açıklamasına göre elinde belirtilen parti numarası basılı veya parti numarası olmayan battaniyeler bulunan tüketiciler, battaniyenin içindeki ısıtma aksamını sökerek şirkete göndermesi gerekmekte. Bu işlem sonrasında satın alım bedeli tüketiciye geri ödenecek.

Battaniyenin içindeki ısıtma aksamını şu şekilde çıkartabilirsiniz:

  • Battaniyenin fişini prizden çıkartın
  • Cırt cırtlı kısmı açıp, kabloları sökün ve kırmızı etiketiyle birlikte çıkartın
  • Bağlantıyı kestikten sonra, pil kolayca ayrılabilir
  • Manyetik şarj noktalı siyah şarj kablosunu çıkartın
  • Adaptörü çıkartın
  • Kırmızı etiketli kabloları, pili, şarj kablosunu ve adaptörü bir kutuya veya sağlam bir zarfa koyup Fatboy şirketine gönderin.

Ürünü Fatboy firmasına ait web sitesi üzerinden satın aldıysanız bu linkteki formu doldurun
Başka sitelerden satın alınan ürünler için bu linkteki formu doldurun

© Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.