Savcılık tarafından Perşembe günü yapılan açıklamada, 14 yaşındaki Esmee’yi öldürdüğü şüphesiyle  31 Aralık günü gözaltına alınan 32 yaşındaki zanlının, kurbanı bir yılı aşkın bir süredir tanıdığı ve bu süre içinde kıza cinsel istismarda bulunduğunun anlaşıldığı açıklandı. 

Savcılık, gözaltındaki zanlı hakkında ‘cinayet’ veya ‘adam öldürme ve cinsel istismar’ iddialarının bulunduğunu ve tutukluluk süresinin ilk duruşma öncesine kadar, şimdilik 90 gün daha uzatıldığını kaydetti.

Savcılığın açıklamasında, genç kızın ölümüyle ilgili soruşturmanın halen tüm hızıyla devam ettiği belirtirken, Esmee'nin en son görüldüğü 30 Aralık saat 16:00 ile 31 Aralık sabah saatlerinde Melchior Treublaan'daki bir oyun parkında ölü bulunana kadar geçen zaman içinde ne olduğuna dair net bir resmin henüz oluşmadığını belirtti.

Açıklamada Esmee'nin ölümü nedeniyle toplumda bazı tepkilerin haddini aşacak düzeylere geldiği belirtilirken, bunun anlaşılır olduğunu ancak, şüphelinin suçluluğuna ilişkin kararın hâkime bırakılması gerektiği vurgulandı. Savcılık başkalarını taciz edecek düzeyde tepkiler verilmemesi uyarısında bulundu.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU