Hollanda İstatistik Kurumu CBS Avrupa Birliği (AB) uyumlu yıllık enflasyon oranlarında öncü verilerini yayınladı. CBS’e göre ağustos ayında enflasyon oranı İkinci Dünya Savaşından bu yana görülen en yüksek oran olarak tarihe geçti.

Hollanda İstatistik Kurumu ağustos ayında yüzde 13,7 olan Avrupa Birliği (AB) uyumlu yıllık enflasyon oranının, enerji ve gıda fiyatlarındaki artışlar nedeniyle eylülde yüzde 17,1'e yükselerek yeni bir rekor kırdığını açıkladı. 

Ülkede eylül ayında enflasyondaki yükselişin ana nedeni, enerji fiyatlarındaki yüzde 100'ü aşan yıllık artışlar oldu. 

Eylül ayı nihai enflasyon verilerinin 6 Ekimde açıklanması bekleniyor.

Küresel anlamda gaz ve elektrik fiyatları çok hızlı arttığı için enflasyon da uzun süredir çok yüksek seyretmekte. Özellikle gaz fiyatları Rusya'nın Avrupa'ya yakıt tedarikini sınırlandırması ve tedarikte daha da kısıtlamaya gidecek olma korkusu nedeniyle yüksek seyretmekte. Hollanda'da enflasyon geçen yılın eylül ayında yüzde 3 düzeyindeydi.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.